Mit jelent ma magyarnak, magyar érzelmű embernek lenni?

Bindics László
2021. május 17.
Mit jelent ma magyarnak, magyar érzelmű embernek lenni? Mitől magyar egy magyar? Ki dönti el ki a magyar? A politikusaink?

Mit jelent ma magyarnak, magyar érzelmű embernek lenni? Mitől magyar egy magyar? Ki dönti el ki a magyar?  A politikusaink? A magyarországi magyarok? Nem. Mindenki maga dönti el, hogy minek érzi, vallja magát. Hogy én miért vagyok szlovákiai magyar? 

Azért mert ide született az anyám az apám, és én is. A Duna mellett nőttem fel. Az őseim itt éltek s haltak, én ezt a földet semmi pénzért el nem hagyom. Magyarul álmodok és beszélek. Magyar a szívem és a lelkem is. Fontosnak tartom, hogy a fiam magyar iskolában tanuljon de azt is, hogy minél jobban sajátítsa el a szlovák nyelvet. Tudjon érvényesülni ebben az országban. Itt élek és fontos, hogy a többségi néppel, a szlovákokkal jó viszonyt ápoljak. A feszültségkeltés csak radikalizálódáshoz vezet. Az együttműködés és a békés viszony fenntartása úgy, hogy közben ne csorbuljanak emberi és kisebbségi jogaink, egyenragú állampolgárként élhessünk hazánkban. 

Tudjon megmaradni itt a fiam és én is magyarnak. Ne legyen gond az üzletben és az utcán ha magyarul beszélek. Mi magyarok csak hozzáadni tudunk szlovákia fejlődéséhez.

 A déli régió az országunk szíve és motorja. Fontos, hogy megtartsuk identitásunkat, hagyományainkat úgy, hogy közben a jövőbe tekintünk és együttműködünk a közös jó érdekében azzal, aki a fejlődést választja a problémák és feszültségkeltés helyett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Bindics László
35 blogbejegyzés
Bindics László
36 karma
Az én szülőföldem, sokunk szülőföldje, ahogyan mi magunk között mondjuk, a Felvidék. Ez az otthonunk. És nem egy vagy két emberöltő óta, hanem évszázadok óta, amihez nyitott mentalitás társul. Naivnak tűnik, de gondoljunk csak bele, ki ne óhajtana becsületet és tiszteletet látni maga körül, szülőföldjén ahelyett, ami van? Becsületet a munkájának, tisztességes kereset formájában is. Azt hiszem, hogy sokan szeretnék ezt így megélni. Ehelyett látszatot, valakik döntéseit kapjuk kézhez. Mondjuk ki, mindenre jutna az államból, ha a betervezett anyagiak mind egy szálig megérkeznének oda, ahová valók. Például miért kell megkülönböztetést alkalmazni észak és dél között? Hiszen tetszik vagy sem, de mi vagyunk az ország szíve és motorja.