Legyen minden nap a Föld napja

lidl

Mindannyiunk érdekében áll, hogy április 22-én megemlékezzünk a Föld napjáról, beleértve a vállalkozásokat, politikusokat és a hétköznapi embereket is.

Ennek a Lidl diszkontlánc is a tudatában van, amely már régóta a bolygónk megsegítésére összpontosítja tevékenységét. Mi több, igyekszik vásárlóit is erre ösztönözni. Kaphatók itt például szövetszatyrok a gyümölcsökre és zöldségekre, olyan zöldségtermékek, amelyeknek kisebb a szénlábnyomuk. A Lidl webáruházban háztartási segítők széles választékából válogathatunk.

Mivel az éghajlati válság egyre súlyosabb problémákat hoz magával, a Föld napjának egyre nagyobb figyelmet kéne szentelni. Próbáljunk meg energiát megtakarítani, csökkenteni a húsfogyasztást, használt dolgokat vásárolni, járjunk tömegközlekedési eszközökkel, szelektáljuk helyesen a hulladékot. Ebben segít a szemeteszsákállvány és a kerti szemetes a Lidl e-shopról. Akinek van kertje, annak praktikus segítője lesz a Parkside saját márkájú kerti komposztáló. A Lidl olyan megoldásokat és lehetőségeket kínál, amelyekkel segíthetjük, és nem károsítjuk Földünket. Számos sikeres projektje van, mint például a Ne hagyd elúszni és a REset Plastic. A műanyag zacskóért bármelyik üzletben 1 centet adományozhatnak a vásárlók. A hozzájárulásokat a Lidl megduplázza, és a befolyt összeget a Szlovák Vízműveknek (SVP) adományozza a szlovákiai vizek megtisztítására. A kampány elindítása óta (2020) több mint 1600 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a szlovákiai folyókból és víztározókból. A Lidl több mint 60 000 euró értékű, egyedi gyártású berendezést adományozott az SVP-nek, amely hatékonyabbá teszi a környezetvédelmi erőfeszítéseket. A legpozitívabb azonban az, hogy az üzletekben csökken a műanyag zacskók használata. A vásárlók a projekt kezdete óta megközeítőleg15 000 000 darabbal kevesebb zacskót használtak fel.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?