Az orosz köztévének adott interjút Blaha, a NATO és az EU vezetőit háborús uszítónak nevezte

blaha k

Ľuboš Blaha, a Smer parlamenti képviselője az RT orosz állami televíziónak adott interjút.

A beszélgetés során bírálta a NATO-t és az Európai Uniót, vezetőiket pedig háborús uszítónak nevezte.

Az ukrajnai háború a NATO és az amerikai szövetségesek orosz határ felé történő terjeszkedése miatt tört ki. A képviselőház ugyanazon a napon, április 20-án fogadta el ezt a törvényt, amikor Adolf Hitler született. Ez egy nagyon-nagyon vicces egybeesés. Emlékszünk a történelemből, hogy Adolf Hitler és a ruszofóbiája olyan erős volt, hogy megtámadta a Szovjetuniót. Szóval nem hiszem, hogy ez véletlen egybeesés

– állította a műsorban Blaha.

A Smer politikusa szerint az Ukrajnának történő fegyverküldéssel tovább eszkalálódik a konfliktus, ami harmadik világháborúhoz vezet. „Szlovákia nemzeti érdeke a béke, a béketárgyalások, valamint a harcok beszüntetése, amelyek több százezer emberéletet követelnek Ukrajnában” – tette hozzá.

Az ellenzéki PS elnöke, Michal Šimečka szerint azzal, hogy Blaha tízperces interjút adott az orosz köztévének, Szlovákia külpolitikájával és nemzeti érdekeivel ellentétesen cselekedett, ezért azonnal bocsánatot kell kérnie.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?