A kevesebb műanyag több életet jelent. Cseréljen palackot palackra, és a Föld és a pénztárcája hálás lesz érte.

soda

Egy SodaStream palack több ezer eldobható palackot helyettesít.

Nem, nem azt akarjuk, hogy kevesebbet igyanak! Igyon annyi vizet, amennyit csak akar, de felelősségteljesen válassza ki a, hogy miből iszik.

Az állatokról szóló fotókampány, amelyek egészségükkel és életükkel fizettek a műanyag-használatunkért, bejárta az egész világot. Aki látott már teknőst műanyag szívószállal vagy pingvint nem kívánt műanyag nyakörvvel, sosem fogja elfelejteni a róluk készült fotókat. A tudósok előrejelzése szerint 30 éven belül több műanyag „úszkál” majd az óceánokban, mint hal.

Talán azt gondolja - ez szörnyű, de az óceán engem nem érdekel. De nem kell a tengerparton élnünk ahhoz, hogy elkezdjük védeni a Föld adta legértékesebb dolgot - a környezetünket. Nem kell az óceánba merülnünk ahhoz, hogy megértsük, hasonló a helyzet a folyóinkban és erdeinkben is. A legegyszerűbb az, ha a lehető legkevesebb hulladékot termeljük. Ez pedig az ivási szokásaink átalakításával lehetséges.

Ismeri a Szlovákia gondolkodik oldalt? Nézze meg, hogyan segíthet Önnek, hogy takarékoskodni tudjon az ivóvízzel!

Nem, nem azt akarjuk, hogy kevesebbet igyanak! Igyon annyi vizet, amennyit csak akar, de gondolkodjon el rajta. Ha buborékos vízre vágyunk, a boltban vásároljuk meg - eldobható műanyag palackban. És nagyszerű, hogy a visszaváltásnak köszönhetően már visszavisszük, és onnan további feldolgozásra kerül. A legjobb megoldás azonban az, ha egyáltalán nem keletkezik PET-palack-hulladék, és erre szolgál a SodaStream - egy gép, amelyhez jár egy BPA-mentes palack is. Három év alatt több mint ezer egyszerhasználatos műanyagpalacktól szabadítja meg a világot, és ezzel rengeteg pénzt és időt takarít meg. Vagy választhatja a SodaStream Crystal-t is, amelynek dizájnos üvegpalackja egyben látványos is.

A SodaStream palackok többféle méretben és kivitelben kaphatók.

A szódavíz bármikor kéznél van, amikor csak akarja, nem kell a boltba menni, és hazacipelni a palackokat, azután az üreseket visszavinni. Magával viheti, és sokkal tovább élvezheti a buborékokat, mint a vásárolt vízben. És ha elfogy? Akkor mi van? Nagy szerencsénkre a csapból még mindig tiszta víz folyik, így gyakorlatilag bárhol "csapolhat" a My Only Bottle palackjába. A patron cseréje is egyszerű: több mint 700 hivatalos kiskereskedőnél teheti meg, vagy a Lunys-tól egyenesen hazaszállíttathatja a megrendelt élelmiszerekkel együtt.

Nézze meg, hol vásárolhat Önhöz legközelebb SodaStream-et, és cserélhet patronokat.

 

Fotó: SodaStream

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?