Viharok sújtják Európát, nálunk is jégeső várható, és a tornádó sem kizárt

dd

Nyugat-Európa jelenleg egy hidegfront hatását tapasztalja, amely heves zivatarokat és jelentős lehűlést okoz. Ez a front hamarosan minket is elér.

Egy kontinensünkön végigsöprő komoly hidegfront hűvösebb levegőt hoz Nyugat- és Délnyugat-Európába, míg keleten, a mi térségünkben továbbra is marad a melegebb időjárás - írja az iMeteo. A hidegfront viharai már most jelentősek és nagyon veszélyesek lehetnek, ami miatt az Estofex meteorológiai szolgálat is figyelmeztetést adott ki, amely jégesőkre és erős széllökésekre hívja fel a figyelmet, sőt, még a tornádó kialakulását sem zárják ki. 

Franciaország keleti részén a délutáni órákban intenzív zivatarok kezdtek kialakulni, amelyek észak felé haladnak és erősödnek. A legveszélyesebb körülmények az esti órákban várhatók, a Benelux államok felett már egy erős viharvonal alakul ki. 

A viharokat a csapadék és a szél erősödése kíséri, egyes területeken több centiméteres jégeső is előfordulhat. Eddig nem jelentettek jelentős károkat, de a helyzetet fokozott figyelemmel kísérik. 
A hidegfront miatt a hőmérséklet is alacsonyabb lesz. Ez különösen Franciaországban érzékelhető, ahol a hőmérséklet délnyugaton +10 °C körüli értékre csökkent, míg északon még mindig +22 °C körül van.

A mai nap folyamán térségünkben is változás várható az időjárásban, ugyanis nyugat felől egy alacsony légnyomás érzékelhető, amelynek középpontjában Németország áll. Ez a légtömeg dél felől nedvesebb levegőt hoz, ami főként délnyugaton felhősödést és záporokat idéz elő. Nem zárható ki zivatarok kialakulása sem. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?