Elhunyt Joseph Lieberman korábbi demokrata alelnökjelölt

Elhunyt Joseph Lieberman korábbi demokrata alelnökjelölt

Meghalt Joseph Lieberman, az Egyesült Államok korábbi szenátora, egykori demokrata alelnökjelölt, majd a kongresszus független tagja – jelentette be családja szerdán.

Joseph Lieberman Connecticut állam képviseletében 1989-től 2013-ig, négy szenátori cikluson keresztül szolgált a szenátusban.

2000-ben az elnökválasztáson a Demokrata Párt alelnökjelöltje volt, az első zsidó származású amerikai politikus, aki elnökválasztáson alelnökjelöltségig jutott.

2006-ban, miután a demokrata előválasztáson alulmaradt, függetlenként elindult a választáson és győzni tudott.

2008-ban ismét szóba került, mint alelnökjelölt, akkor republikánus színekben John McCain elnökjelölt mellett, aki végül nem őt választotta ki.

A 11 éve visszavonult szenátor változatlanul aktív volt közéleti kérdésekben, legutóbb mintegy 10 napja nyilvánított véleményt, amikor határozottan kritizálta Chuck Schumer szenátort, a szenátus demokrata többségi vezetőjét, aki az alsóházban az izraeli kormányfő leváltását sürgette. Joseph Lieberman korábbi politikustársa kijelentését, akivel baráti kapcsolatot ápolt, felháborítónak nevezte egy vezető szenátortól, a jelenleg legmagasabb választott tisztséget viselő zsidó származású politikustól.

Halála után az amerikai politika vezető szereplői hovatartozástól függetlenül kifejezték részvétüket.

Joseph Lieberman 82 éves volt, halálát a család közlése szerint egy esés következményei okozták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?