Régióderbik a kosárdöntőért

komáromi kosarasok
Komárom |

A legjobb négy között megismétlődik a tavalyi finálé: a férfikosárlabda Niké SBL-ben a címvédő lévai Patrióták a komáromiakkal küzdenek meg a döntőbe jutásért a szombaton (19.00) rajtoló sorozatban. 

Egy éve a végsőkig kiélezett küzdelemben dőlt el a bajnoki cím sorsa: akkor a komáromiak már 3:1-re vezettek a sorozatban, a lévaiak – a döntők történetében először – azonban fordítani tudtak, és 4:3-mal aranyérmesek lettek.

A pályaelőny akkor is a Patriótáké volt, akik alapszakaszgyőztesként ezúttal is a legmagasabb célokkal vágtak neki a playoffnak: szeretnék behúzni a mesterhármast a zsinórban harmadik elsőséggel. 

A lévaiak a ma rajtoló elődöntőre egy hetet készülhettek, mivel a losonciak elleni negyeddöntőt a lehető leggyorsabban lezárták (3:0). Az, hogy a komáromiak ellen készülhetnek, kedden vált ismertté, amikor a Duna-partiak 81:79-re megnyerték Handlován a sorozatuk negyedik meccsét (3:1). 

„Nehéz széria volt, apróságok döntöttek. A playoffban már nincs tér a hibázásra. Megérdemelten jutottunk tovább – nyilatkozta a basketliga.sk-nak Ivan Djordjevics, a komáromiak vezetőedzője. – A Cseh–Szlovák Kupa sokat segített, az ott nyújtott teljesítményünktől el tudtunk rugaszkodni. Persze így is az edzések a legfontosabbak, mert ahogy azokon dolgozunk, úgy fogunk kinézni a meccseken is. 

Más támpont nem is igazán akad a párharchoz, tekintve hogy a piros-fehérek a lapunkban is többször emlegetett edzőváltásokon estek át az idény folyamán, a játékoskeretbeli komoly változásokról nem is szólva. „A mostani összeállításában még nem is találkoztunk a komáromi csapattal, ezért maximálisan összpontosítanunk kell – jegyezte meg Michal Madzin, a lévaiak mestere is. 

A teljesség kedvéért azért jegyezzük meg, hogy az alapszakaszban a komáromiak egy (76:70), míg a Patrióták három (91:64, 93:72, 102:81) győzelmet számláltak az egymás elleni meccseken, az említett federális kupában pedig ugyancsak a lévaiak bizonyultak jobbnak (83:71).

„A Patrióták nagyon kemény ellenfél. Domináltak az alapszakaszban, begyakorolt játékrendszerük van. Az edzőjük több éve a klubnál dolgozik, bő játékoskerettel gazdálkodhat. Gyors, fizikális kosárlabdát játszanak, sokat támadnak és minden kosarasuk veszélyes. Ezekre a kihívásokra kell választ találnunk, de megvan hozzá a minőségünk. Nekünk is vannak erősségeink, úgyhogy érdekes, kemény sorozatra számítok – tette hozzá Djordjevics. 

A másik ágon a csak csütörtökön továbbjutott privigyeiek és az iglóiak csapnak össze. A sorozatok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak. A vesztes csapatok nem játszanak a harmadik helyért, az alapszakaszban magasabban zárt gárda lesz majd a bronzérmes. A fogadóirodák a lévaiakat favorizálják a négyesből, a legmagasabb szorzót a komáromiak végső sikerére kínálják.

Érdekes

Az elődöntő műsora

Április 27., szombat, 19.00: Levice–Komárno

Május 1., szerda, 18.00: Komárno–Levice

Május 4., szombat, 19.00: Levice–Komárno

Május 7., kedd, 18.00: Komárno–Levice

Május 9., csütörtök, 19.00: Levice–Komárno

A sorozat az egyik fél 3. győzelméig tart.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?