Pünkösd

Jéney Gàbor
2022. június 5.
Kedvenc ünnepem a pünkösd... .

Kedvenc ünnepem a pünkösd. Nem tartozik hozzá semmilyen nagy ünneplés. Vásárolni sem kell semmit. Nem feszélyezi az embert. 

Itt fejeződik be a nagy mű. Szerintem ez a 3. ajándéka az Úrnak. Az első a 10 parancsolat, második a Jézus Krisztus a harmadik pedig a Szentlélek eljövetele. 

Mekkora dolog már az hogy miután feltámadt az Isten egyszülött fia még elküldte a Szentlelket. Innen már nem volt vissza út. Itt már egyértelmű volt, hogy ez egy egyetemes hit később vallás lesz. A Föld minden lakójának szánta az Isten. 

Nem vagyok egy mélyen hívő ember. Számomra nagyon nehéz zsinórmérték. Sok az én bűnöm és nagyon nagyok. De még is hiszem, hogy jó jónak lenni. Tudom, hogy van valami nagyobb felettem. S mindenért egyszer számot kell majd adnom. 

Még is csodálom ezt a hatalmas valamit. Hogy lehet valami ennyire csodálatos, hatalmas és még is ennyire szerény. Különböző nyelveken szólaltak meg, hogy terjesztjék az Úr igéjét. Hogy legyen valami ami minden embert ezen a Földön összekössön. 

Ma amikor szólnak a fegyverek. Amikor úrá lett az önzés. S csak a külcsín számít és nem a belbecs. Amikor mindenki gátlástalanul másokon keresztül épít karriert és kihasználja a másikat. Csak most értem meg, hogy milyen nehéz a kereszt. S mondom ezt úgy hogy ez akkor még nehezebb volt. Kényelmes életemben még is olyan nehéz pár egyszerű szabályt betartani. S milyen nehéz megvallani az Istent. 

Vallásosság sajnos ma csupán esemény és nem életforma. Én is beleesem ebben a hibába. Sokszor vagyok úgy hogy ha más, akkor én miért ne. Pedig oda van írva feketén-fehéren. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma