Szerencsajáték

Jéney Gàbor
2021. május 13.
Újra fellobbanak a játéktermek ellenzők indulatai.

Az elmúlt időben a Kína által legyártott szupersztár el vitt minden nézettséget. De hogy most egyre rosszabbul szerepel, elkezdtünk más dolgokkal is foglalkozni. 

Már a választások előtt is erősen kritizálták ezt a szórakozási formát. Mitagadás napjainkban a szerencsejáték a reneszánszát éli. Szinte minden vidéki kocsmában van sportfogadás, játékautomata a postán lehet venni kaparós sorsjegyet stb. Gomba módra szaporodnak a lottó és a játékteremek. 

A legfőbb antipátiát a játékteremek ellen viseltetnek. Sőt szinte csak ez ellen. Tény és való, hogy ezen vállalkozási formák tulajdonosai és vendégei nagyrészt cigány nemzetiségűek. Hogy ennek van-e valami köze ehhez a antipátiához azt nem tudom, de mindenkép ez így tényszerű. 

Aláírásokat gyűjtenek úgy lokálisan mint globálisan ezen vállalkozási formák betiltásáért. Az indok a játékfüggőség és az ehhez tartozó tragédiák, szegénység és elszakadás. 

Tudomásom szerint szociális esete és rokkantnyugdíjasok nem játszahatnak, de nincsenek illúzióim, biztos vagyok benne, hogy ki tudják cselezni. De mit érhetnek el a tiltással? 

Ha betiltanánk akkor két dolgot érnénk el. Az egyik az, hogy az alvilág megszervezné s ennek beláthatatlan következményei lennének. A másik az, hogy átmenne az online térben, ami monopóliumhoz vezetne ezzel viszont elkezdődne a nagyüzemi kiosztása ezeknek az embereknek. Bár a jövő ez ezért ezt a jövőben szabályozni kell. 

Jó magam nem vagyok ennek a híve. Én a kompromisszumban hiszek. Ezért nem értem, hogy miért nem lehet ezeket szabályozni. Mondjuk miért kell ezeknek éjjel-nappal működni. Miért nem tud egy vigalmi negyedét kijelölni az önkormányzat, ahol nem zavarjàk a többi lakost. Miért nem lehet a működési engedélyüket olyan pénzalap finansírozásához kötni amiből  a szerencsejáték függőek terápiáját és segítségét nyújtás tudják finanszírozni. 

Én jó magam vigalmi negyed párti vagyok. Élni és élni hagyni alapon, de a jelenlegi helyzetet szabályozva. A függőséget kezelve. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma