333

Jéney Gàbor
2021. május 14.
Elkezdődött a támogatási csikicsuki.

A kormány jóváhagyta azt a rendeletet miszerint a koronavírus negatív gazdasági helyzetét kezelésére 333€ támogatást nyújt, gyermekenként. Erre az anyagi szükségben lévő családok gyermekei jogosultak. 

Ez a hír mindjárt 3 táborra is szakította az országot .

Azokra, akik szerint ez populista lépés és inkább a gazdaságot kellene rendben tenni. 

Azokra, akik szerint ez a lépés jó és méltányos.

Illetve azokra, akik szerint ez kevés és ki kellene bővíteni a támogatottak körét. 

Természetesen mindenkinek igaza van is, meg nem is. 

Akik szerint ez a lépés egy populista lépés s nem old meg semmit igaza van. De viszont más szemszögéből meg legalább fellélegezhetnek ezek a családok. Ebben a nehéz időszakban. 

Tény és való, hogy nincs minden családnak ilyen segélyre szüksége. De viszont ez nem jelent rendszerszintű segítséget ezzel nem lehet kiváltani a reformokat és sok nélkülöző család nem kap támogatást. 

Igen az anyagi szükség helyzetben lévőkön kívül sok család gondban van a vírus gazdasági következményei miatt. De viszont pont azok fogalmazzák meg, akik 10 éven keresztül voltak hatalmon és ez idő alatt nem dolgoztak egy rendszert ki, ami arányosan és pontosan tudna segíteni a szegényebbeken. 

Nyilván a szegénység egy nagyon összetett probléma nem lehet egyetlen törvénnyel,  jogszabállyal megoldani. Szociális reformokra van szükség. De viszont abból már ki lehet indulni, hogy ki mennyit keresett a múlt évben és a múlt negyedévben, kinek milyen szerződése van. Ezzel már lehetne egy sokkal pontosabb támogatási rendszert kidolgozni, hogy oda kerüljenek a pénzek ahol erre a legnagyobb szükség van és a lehető legokosabban legyenek felhasználva. 

Hiszen társadalmi mobilitásra van szüksége. Erre nem csak a társadalmunknak, de a gazdaságunk is igényli. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma