Munkaszüneti nap

Jéney Gàbor
2022. július 5.
Semmi értelme nincs a hétköznap közepén lévő egynapos munkaszüneti napoknak. Erről fejtem ki a véleményem.

Ma kedd van szent Ciril és Metód ünnepe, munkaszüneti nap. Ezzel csak annyi bajom van, hogy keddre esett. Nem értem mire jó a hétköznap közepén a munkaszüneti nap. Miért nem teszik ezeket a szabadnapokat hétfőre vagy péntekre? 

Elárulná valaki, hogy miként kell a Ciril-Metódot ünnepelni, esetleg az alkotmány napját, vagy a fasizmus elleni győzelem napját? 

Így legalább hosszú hétvégéket kapnánk annak van értelme. Akkor ki tudja fújni magát az ember vagy kitudja szórakozni magát. El tud menni kirándulni sőt érdemes elmenni kirándulni. 

Nyilván nem mindennap értelmetlen. Ott van karácsony aminek van kultúrája. Ott van szilveszter és az év első napja amivel szintén tudok mit kezdeni. De ezenkívül minden más munkaszüneti nap ami keddre, szerdára esetleg csütörtökre esik az ahhoz tartozó munkaszüneti napot nyugodtan tegyék hétfőre vagy péntekre. 

Biztos lesznek hívők akiknek ez nem tetszik, de szerintem az egyház meg tudja oldani, hogy munkaidő előtt vagy után eltudjon menni a hitéletét gyakorolni. Lesz pár hivatalnok helyi politikus aki nem tud ilyenkor páváskodni, hát valahogy nem sajnálom. S vannak idősek akik esetleg részt vettek bizonyos eseményekben. Mivel nekik mindennap ráérnek, nekik mindegy. 

Laktam munkásszállón ezek a hétköznapok közepén lévő munkaszüneti napok voltak maga a pokol. Haza menni nem volt érdemes. Régebben kivoltak nyitva az üzletek vagy kocsmázott az ember. Ma már nincsenek nyitva a boltok és ezzel nincs semmi baj, hiszen a kereskedelemben dolgozóknak is kijár egy kis pihenés. S maradnak a kocsmák. 

S hányan lennének együtt a családdal. Milyen jó az a kis idő amit együtt lehetne tölteni. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma