Kérdések

Jéney Gàbor
2022. május 8.
Mert ha ezt nem teszik, akkor az illiberális elsöprő győzelmet fognak aratni.

A helyzetet nem kell ismertetnem. Azt hiszem mindenki informált. Úgy gondolom, hogy a következő általam fel tett kérdéseket már mindenki megfogalmazta. Gondoltam hogy felteszem én is őket írásban. 

Ki állok az ukránok mellett. Támogatom a kormányt, hogy támogatja a nyugati szövetségeseinket. De attól még nem áll meg itthon sem az élet. Sőt olyan kihívásokkal kell szembenézni aminek nem látjuk a végét. 

Mi lesz télen? 

Nem ismételném el a számokat annyi mindenki megtette. 

Miből fogják ezt a legszegényebbek kifizetni? 

Még egy átlag keresettel rendelkező ki tudja használni a lehetőségeit. S tud nyitni a megújulók felé, de mi lesz a periférián élőkkel? 

Honnan lesz meleg a társas házakban? 

Egy családi házban elég egy hőszivattyúval pár napelem  szélturbina ezt a problémát tudja kezelni, de ez egy panelben lehetetlen. 

Lesz még olyan, hogy gazdaság? 

Tudjuk energia nélkül nincs gazdaság. Ha nincs gazdaság, akkor kereset sincs. S ha nincs kerest, akkor nem tudjuk fizetni a számlákat. 

Ezt hogyan akarja kezelni az állam? 

Eddig még az elszabadult árakat sem tudta kompenzálni az állam. Így gyakorlatilag éheznek a legszegényebbek. 

Meddig bírja az infrastruktúra? 

A gázt lehet beszerezni más forrásokból is, de már most 100% pörög. Lehet fűteni árammal is de vajon kibírja a hálózat? 

Mi lesz a klímaválsággal? 

Őszintén szólva, eddig sem tartottam sokra az EU klímavédelmi stratégiáját. Míg itt a tehenekben és a belsőégésű motorban keresték a bűnöst. Addig a bevásárlóközpontban annyi zacskót téphetek ingyen amennyit akarok, akkor hol itt a klímavédelem? 

Az oroszok minden szerződést felrúgva az energetikát fegyverré kovácsolták. Bár az elmúlt 30 évben az EU sem tett semmit a függőségünk csökkentése érdekében. De ettől viszont még fennáll a lehetőség, hogy elzárják a csapokat. Télen fázni senki sem szeretne. 

A vén kontinens újra amerikára van utalva. Úgy védelem terén, mint energetikai téren. Szóval csödörből-vödörben. Értem én hogy Amerika a szövetségesünk, de jobb mindenkitől függetlennek lenni. Bár ahogy nézem a brüsszeli híreket nem gondolom, hogy ezt ott felfogták. Élek a gyanuperrel, hogy még mindig nem értik,  hogy mi a valóság. Ragaszkodnak a saját kis igazságukhoz. Még akkor is ha ez mögött csak egy kissebség áll. 

A 2024-es EU választás a legfontosabb választás lesz már ha megéljük és lesz még akkor EU. Meg kellene fogalmazni a kritikát az EU-val szemben. Mert ha ezt nem teszik meg, akkor valószínűleg az illiberálisok elsöprő győzelmet fognak aratni. S akkor jöhet az orosz típusú demokrácia. 

Jogosan teszi fel mindenki a kérdést, hogy mi lesz velünk. Jogos az aggodalom. A politikusoknak most kötelességük lenne megmagyarázni a hogyan továbbot. 

Hosszú távon vesztésre állunk. Ideje lenne megnyugtatni a polgárokat. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma