Abortusz

Jéney Gàbor
2022. július 3.
Nagyon kemény téma. De most aktuálisabb mint valaha.

Liberális EU képviselők köztük Lucia Ďuriš Nicholsonová is támogatja azt a beadványt, miszerint ki kell tiltani az összes EU intézményből az életpárti lobbistákat. Írja a denníkštansard.sk hasábjain Eva Struharňanská. 

Nos ezzel csupán az a gond, hogy sérti az EU alapelvét a szólásszabadságot. S valahogy az emberi jogokért annyira érzékeny progresszíveket valahogy hidegen hagyja az újgúrok koncentrációs táborai Kínában, vagy az orosz demokrácia 

Az USA-ban viszont más a helyzet, amióta a legfelső bíróság ítélete alapján nem alapvető jog az abortusz. Ott most mindenki a kongresszus döntésére vár, ami ezt felülbírálhatja. Nyilván mind két oldal erősen lobbizik a saját igazuk mellett. 

S ha már itt tartunk kis hazánkban is áll a bál, bár itt már egy ideje tart a báli szezon. Az ellenzék kifogásolja, hogy nem kaptak adókedvezményeket a gyermektelen felnőttek. Mire kaptak volna a hedonizmus támogatására? Én is gyermektelen felnőtt vagyok. Bár a párommal nevelünk egy gyereket, aki lassan már, ő nevel minket, de mindenesetre az anyagi hátterét látom a dolognak, ha mást nem is. S kerül valamiben. 

Ha az ellenzék azt kérné hogy támogassák a lombikbébi programot, legalizálják a béranyaságot, legalizálják a melegek számára az örögbefogadást, tolják ki a nők számára az ingyenes mesterséges megtermékenyítés határidejét és számát, a szegényeknek legyen ingyenes szexológus, szexuálpszichológus, család terapeuta, akkor nem szólnék egy szót sem. Tudom sok mindenkinek nem lehet gyereke vagy nagyon rögös út vezet a gyermekáldáshoz. 

Tőlem mindenki úgy él, ahogy akar. Még azok is akiknek lehetne gyereke, de valamiért nem vállalják be. De viszont támogatjuk már az életet és ne az önzőséget. Tudjuk, hogy azért tollják ki a nyugdíjkorhatárt és csökkentik a nyugdíjakat, mert a demográfiai mutatók nem jók. 

Az abortusz nem alapvető jog. Annak idején gazdasági érdekek miatt teremtették meg a lehetőséget. Most mikor nem tudja a gazdaságot fenntartani a népszaporulat, most el azon gondolkodni, hogy merre tovább. 

Én nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol még a vita lehetőségét sem adják meg. Látjuk, hogy Lengyelországban és Írországban sincs meg a demográfiai fedezet. Tehát nem látok okot az abortusz tilalmára, de keresztyénként a gyilkosságot nem támogadhatom. Mindenki járjon el a saját lelkiismerete szerint. 

Európa válságának az egyik oka az, hogy nincs szinkronban a jogok és kötelességek. Ma az EU-t a jogok falják fel. Mindenkinek jogai vannak, de kötelessége senkinek sincs. Megy az egymásra mutogatás és a következmény-nélküliség. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma