20 C°

Jéney Gàbor
2022. október 9.
Sokan panaszkodnak a 20C°-ra. Sok vagy kevés? A szövegből megtudják.

Reggel kutyasétáltatás közben akaratlanul is kihallgatam egy telefonbeszélgetést. Amiben azt állították, hogy a gyerek azért fázott meg, mert csak 20 fok volt az iskolában. 

Mivel a tanult szakmám hűtő és klíma technikus, ezért tanultam ezt azt a belső hőmérsékletekről. Aki nem hiszi az járjon utána. A 99/2016 Z.z rendelet szabályozza. Ami szerint; 

Az 1a; kategóriában tartozó munkahelyen lévő előírt hőmérséklet meleg időszakban 23-27C°, hideg időszakban pedig 20-24C°. Ide tartozik az ülőmunka. Sőt az iskola is. 

1.b kategóriában tartozó munkhelyen lévő előírt hőmérséklet meleg időszakban 22-25 C°, hideg időszakban pedig 18-21C°. Ide tartozik az olyan ülőmunkák amelyek némi könnyű manipulációval járnak.

1.c kategóriában tartozó munkahelyen lévő előírt hőmérséklet meleg időszakban 20-24C°, hideg időszakban 15-20C°. Ide tartoznak a könnyű álló munkák. 

2.a kategóriában tartozó munkahelyen lévő előírt hőmérséklet meleg időszakban 18-21C°, hideg időszakban pedig 13-18C°. Ide tartoznak a könnyű fizikai munkák és a járművek kezelői fülkéje. 

2.b kategóriában tartozó munkahelyen lévő előírt hőmérséklet meleg időszakban 17-20C°, hideg időszakban pedig 12-16C°. Ide tartoznak a közepesen nehéz fizikai munkák. 

3. kategóriában tartozó munkahelyen nyári és téli időszakban nincs előírt hőmérséklet. Ezek intenzív fizikai munkák. 

4  kategóriában tartozó munkahelyen nyári és téli időszakban nincs előírt hőmérséklet. Ezek nagyon nehéz fizikai munkák 

Az előírt páratartalom 1-2 kategóriában 30-70%. 

Ebből is lehet látni, hogy a németek azok akik spórolnak azzal a 19C° -al. Sajnos a média ezt vagy lazít, vagy elbagetelizálja a témát. A saját politikai nézeteivel összhangban. Ezért megbízhatatlan. 

Nyilván spórolni kell. Ez vitán felül áll. Állítólag ezt a telet már kihúzzuk, de jön a következő is és újból fel kell tölteni a gáztárolókat. 

Nem vagyunk egyformák egyesek fázósak míg másoknak mindig melegük van. Ezért a helységek hőmérsékletének a meghatározása szubjektív. Viszont sok ötlet és módszer létezik a test melegének a fenntartására. Néha áldozni kell a divat oltárán a praktikum felé. Szülőnek kell lenni és nem havernak. S ha kibírjuk nyáron a 16C° klimatizált helységben rövidnadrágban, miniszoknyában, fürdőgattyában, atlétában, trikóban, topban, fürdőruhában, melltartóban, akkor nem lehet hideg télen a 20C°. Fel kell venni még egy felsőt. 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma