Simon Petra: „Reméljük, szép nyarunk lesz Párizsban”

SimonPetra_Debrecen

A magyar női kézilabda-válogatott hibátlan teljesítményt nyújtott a debreceni olimpiai selejtezőn, a sikerhez pedig a legifjabbak is hozzátették a magukét. A Japán elleni zárómeccs után a keret legfiatalabbja nyilatkozott lapunknak.

Simon Petrán nem érződött, hogy nincs még sok rutinja az ilyen téttel bíró mérkőzéseken. Ráadásul a csapattársakon sem látszott, hogy másképpen bánnának a Ferencváros irányítójával, egészen az utolsó pillanatig. Az ünneplés végén ugyanis az FTC fotósa szeretett volna egy közös képet készíteni a zöld-fehér játékosokkal és a párizsi repülőjegyet szimbolizáló táblával. Utóbbi akkor már az öltözőben volt, amiért Janurik Kingáék természetesen a legifjabbat küldték be, majd viccesen gyorsabb futásra is ösztönözték társukat. 

„Próbáltunk ma is úgy kijönni a pályára, hogy ne legyen rajtunk nyomás, csak csináljuk azt, amit pénteken is, élvezzük a játékot és a megbeszéltek alapján cselekedjünk. Az utolsó percekben már mindenki elkezdte élvezni és örömjátékot nyújtottunk. Próbáltunk persze végig koncentráltak maradni, minél gyorsabban visszarendeződni, hiszen az volt az egyetlen esélyük, ha gyorsan ránk hozzák a labdát és megpróbálják erőltetni a lerohanásokat, de végig nagyon stabilak voltunk elöl és hátul is. Nagyon boldog vagyok. Nem számítottam ilyen nagyarányú győzelemre, de mikor már az első félidő közepéhez, végéhez érkeztünk, éreztem, hogy kézben tudjuk tartani a meccset. Nem volt kérdés, hogy ma ki fog győzni és hogy ott leszünk az olimpián. Mindenkinek a szeme előtt ez lebegett. Reméljük, szép nyarunk lesz Párizsban” – foglalta össze a találkozót a három olimpiai selejtezőn 9 lövésből 9 gólt jegyző Simon.

Párizs 2024

Kézilabdában már sorsoltak

Kedden megtartották a női és a férfi olimpiai kézilabdatornák sorsolását. Mindkét esetben 5-5 csapatot sorsoltak az A és a B csoportba, majd a házigazdák választhattak, hogy hová kerüljenek. A hatosokból az első négy csapat jut majd a negyeddöntőbe.

Férfiak

A csoport: Spanyolország, Horvátország, Németország, Szlovénia, Svédország, Japán

B csoport: Dánia, Norvégia, Magyarország, Franciaország, Egyiptom, Argentína

Nők

A csoport: Norvégia, Németország, Szlovénia, Svédország, Dánia, Dél-Korea

B csoport: Magyarország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Brazília, Angola

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?