Kósa Károly
4 karma
Tanulmányaimat 1993– ban a csehországi Mendel Egyetem, Kert és Tájépítészeti Szakon végeztem el. Évek során a tapasztalatokat az önkormányzati hivatalokban valamint szintén a magánszférában is szereztem.
Különböző önkormányzatoknál mint környezetvédelmi és területfejlesztési szakreferens dolgoztam. Városi zöldterületek karbantartását végző cég munkatársa is voltam, mint szakreferens. Tervező irodák külsős munkatársaként a parkok és különböző közterületek zöldesítése a feladatom. Különböző szakmai publikációk társszerzője, mint például a „Kisújfalu (Nová Vieska) természeti kincsei „ útleírás c. publikáció társszerzője. 2016– ban egy agydaganat műtéten estem át, amit további öt beavatkozás követett, de mindenhez pozitívan kell hozzá állni, mert az erő velünk van.
4 karma
Már az Óbirodalom idejéből is maradtak fenn különböző kertészeti munkákat bemutató sírfeliratok, illetve a Középbirodalomból egész kertábrázolásokat is ismerhetünk. A ránk maradt emlékek között már komplett kertrajzokat is találhatunk, ezekben bizony a tervszerűség egyes elemei is felfedezhetőek.
A blog célja, hogy többek között segítse, inspirálja a saját kert kialakítását, megépítését illetve a már meglévő zöld felületek átalakítását!