Bundesliga – Veretlenül bajnok a Leverkusen

byaer

A német futball történetének első veretlen élvonalbeli bajnoka lett a Bayer Leverkusen, amely a Bundesliga szombati zárófordulójában 2-1-re legyőzte az Augsburgot.

Xabi Alonso vezetőedző együttese ezzel a szezonbeli 51. tétmérkőzésén is megőrizte veretlenségét. A mostani idényben még két meccsen, a Német Kupa és az Európa-liga döntőjében lesz érdekelt.

A Schäfer Andrással felálló Union Berlin drámai körülmények között kerülte el az osztályozót: a fővárosiak a 92. percben egy kihagyott büntető után kipattanóból szerezték meg a Sallai Rolanddal érkező SC Freiburg ellen a győzelmet, így jobb gólkülönbséggel megelőzék a Werder Bremen vendégeként vereséget szenvedő Bochumot. Utóbbi ellenfele az osztályozón a másodosztály harmadik helyezettje, a Fortuna Düsseldorf lesz.

A második kieső az 1. FC Köln lett, amely már az első játékrészben háromgólos hátrányban volt az újonc Heidenheim otthonában.

Az előző 11 kiírásban bajnok Bayern München végül csak a harmadik helyen zárt: a búcsúzó Thomas Tuchel vezetőedző – akinek segítője Lőw Zsolt – csapata hat perc után már két góllal vezetett a Hoffenheim otthonában, a hazaiak azonban a mesterhármast szerző és gólpasszt adó Andrej Kramaric vezetésével fordítottak. Ezzel a Borussia Mönchengladbach ellen simán győztes VfB Stuttgart megelőzte a Bayernt, amely 2011 óta először végzett ennyire hátul a tabellán.

Az RB Leipzigben Gulácsi Péter pihenőt kapott, de Willi Orbán ott volt az Eintracht Frankfurt otthonában kifutó kezdőcsapatban: a lipcseiek végül kétgólos előnyt herdáltak el, és egy ponttal távoztak.

A Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntőre készülő Borussia Dortmund a sereghajtó Darmstadt ellen zárta a szezont, egy látványos szabadrúgásgóllal és egy gólpasszal búcsúzott el a várostól Marco Reus, aki az idény végén elhagyja a klubot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?