Szolidaritás és békés demonstráció

Aláírásokat gyűjtenek az üldöztetés megállításáért (A szerző felvétele)
Dunaszerdahely |

A Szent György Napok programjait járva találkozhattunk a belvárosban egy meditáló csoporttal, akik megszólítva a járókelőket tájékoztattak a Kínában mai napig zajló üldöztetésről.

Az álló és ülő gyakorlatokat is bemutató Fálun Dáfá, más néven Fálun Gong művelői információs napot tartottak a Kék Duna Áruház előtti, Vámbéry Ármin téren. Kérdésünkre a pult mögött álló egyik demonstráló fiatalember elárulta, hogy megdöbbentő számára, hogy Kínában a kommunista párt által a mai napig sérülnek az ott élő Fálun Dáfá gyakorlók jogai, üldöztetésnek vannak kitéve, sőt, még a szervkereskedelemmel is szembesülniük kell. 

„Megpróbálunk segíteni az üldözött embereknek Kínában. Mivel mi egy szabad országban élünk, de egy posztkommunista országban, vannak kötelezettségeink olyan országok felé, ahol még mindig kommunista, totalitárius rezsim alatt élnek az emberek. Ez egy olyan dolog, amit megtapasztaltunk korábban és már tudjuk a különbséget a kommunista, totalitárius rendszer és szabad lét között”

 – válaszolta kérdésünkre az egyik gyakorló, majd hozzátette, hogy azért üldözni valakit, mert Falun Dáfá gyakorló, kegyetlenség. Korábban, az 1990-es években nagyon népszerű volt ez a meditációs forma, akkor körülbelül 100 000 000 ember művelte csak Kínában, tudtuk meg, de ez a nagy tömeg, ami spirituálisban és az egyezményes jóságban hitt, a rezsimnek nem tetszett, ezért 1999-en betiltották. Féltek attól, hogy ez a sok ember majd nem követi tovább a kommunista alapelveket és mást tekint elsődlegesnek, a párt dogmái helyett.

Ajándék virágokkal készültek (A szerző felvétele)

„Igyekszünk minden kisebb és nagyobb településen is megszólítani az embereket, hogy segítsenek kiállni azokért, akik nem tudnak saját magukért. Ügyvédként dolgozom, a hétköznapokban is azon vagyok, hogy az emberek jogait védjem, naponta felszólalok értük a bíróságon vagy máshol, ahol kell, természetesnek érzem, hogy megteszem ezt azokért is, akik más országban élnek”

 – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy nem csak a lakosokat informálják erről, hanem az ország vezetőit, helyi üzletembereket is.

A maroknyi csapat a meditációs gyakorlatok bemutatása mellet színes virágokat és szórólapokat osztott, melyeken szerepeltek a meditációs forma alapelvei, az országos és a helyi elérhetőségek is, valamint az információs pulton fekvő aláírólapon a lakosok is kifejezhették együttérzésüket és aláírásukkal támogathatták a Kínában zajló üldöztetés azonnal megállítására, amit többen meg is tettek.

Felvétel a tavalyi demonstrációról. A ülő meditáció (Forrás: Ballová Anikó)
Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?