Hazai építőmunkásokkal tolnának ki Boris Kollárék

Simon Zsolt
2022. július 23.
Fütyülnek a hazai melósokra Boris Kollárék, inkább a külföldieket pénzelnék

Milliárdokat vágnának hozzá Boris Kollárék a külföldi cégekhez

Fütyülnek a hazai melósokra Boris Kollárék, inkább a külföldieket pénzelnék

Boris Kollár pártja rettentő nagy eredményt ért el azzal, hogy keresztülvitte 40 ezer bérlakás megépítésének tervét. Ez az elképzelés a Sme rodina választási programjának is a részét képezte, ami milliárdokat érő projekt. Egy erről szóló hír normális körülmények között több szempontból is pozitív lenne az ország számára. Számos honfitársunk olcsón juthatna lakáshoz, építőipari munkások ezrei jól fizető, biztos munkához, a hazai cégek meg profithoz, amiből itthon adóznának.

A kormánypárt azonban úgy döntött, hogy ezen a giganagy üzleten külföldi ingatlanfejlesztők szedjék meg magukat. És erről Kollárék gond nélkül nyilatkozgatnak. Ha azonban közelebbről vesszük szemügyre a külföldi fejlesztők befektetését, akkor az nem tűnik túl pozitívnak. A fizikai munkát a szlovákiai építőmunkások csupán alvállalkozóként végezik majd. A helyzetbe hozott külföldi ingatlanfejlesztők meg simán lefölözhetik a megrendelést, ugyanakkor az adókat máshol fizetik be. A szlovákiai cégek és a munkavállalók jó esetben bérmunkásokként jelennek meg ebben a történetben. De akár csődeljárás is fenyegetheti őket, ha abból indulunk ki, hogy Szlovákiában bevett szokás rendezetlenül hagyni a számlákat, és fizetség nélkül a munkásokat.

Ez az egész, a fene tudja miért, a Robert Fico-féle rendszert idézi, ahol kizárólag csak a biznisszel törődtek. A külföldi befektetők meg sajnos ennek a kormánynak is jobban fekszenek a hazai munkaadóknál.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.