Nem tett csodát a Liverpool

foci

Ugyan győztek Bergamóban a Vörösök a labdarúgó EL negyeddöntőjének visszavágóján, de az Anfieldről magukkal hozott háromgólos hátrány túl nagynak bizonyult.

Pedig egy találatot a háromból már az 5. percben ledolgoztak, amikor Szalah berúgta az egyértelmű kezezésért járó tizenegyest. Az egyiptomi csatár reális közelségbe hozhatta volna csapata számára a bravúrt, de az első félidő hajrájában melléemelte a labdát ziccerben. A második félidőben pedig meglepetésre igazi helyzet nélkül maradt a Liverpool, így az Atalanta 3:1-es összesítéssel jutott a négy közé.

„Nem ma este veszítettük el a párharcot, hanem otthon. Gratulálok az Atalantának megérdemelten jutott tovább. Ha egy párharcolt 3:1-re meg tudsz nyerni ellenünk, ráadásul így, teljesen megérdemelt a továbbjutás – fogalmazott Jürgen Klopp, az angolok vezetőedzője. – Tetszett a csapatom eltökéltsége. Egy második gól segített volna nekünk, az döntő lehetett volna. A szünet után már nem tudtuk fenntartani azt a tempót, amit az első játékrészben, mert Trent Alexander-Arnold és Alexis Mac Allister, akik meghatározták a játék ritmusát és irányát, kissé elfáradtak.

Az Atalanta 36 év után játszhat elődöntőt európai kupasorozatban, 1963-ban a KEK-ben a későbbi győztes Mechelen kiejtette őket. „Nagyszerű gárdát és nagyszerű edzőt győztünk le, mindent beleadtunk ebbe a két meccsbe. A karrierem nincs tele trófeákkal, de van néhány érmes helyezésem, és a mostani szereplésünk is megérdemli ezt. Védekezni visszaállva és az ellenfélre nyomást gyakorolva is lehet, a félidőben a srácok is az utóbbira szavaztak” – nyilatkozta Gian Piero Gasperini, a bergamóiak mestere.

Az olaszok ellenfele a négy között a Marseille lesz, amely ledolgozta egygólos hátrányát a Benfica ellen, s végül 11-esekkel továbbjutott.

A másik ágon rekordot döntött a friss német bajnok Leverkusen, amely minden versenysorozatot figyelembe véve immár 44 mérkőzés óta veretlen az idényben. Ezzel az öt topliga együtteseit tekintve megelőzte a 2011/2012-es szezonban 43-ig jutott Juventust. 

A Xabi Alonso vezetőedző irányításával a Bundesligát először megnyerő Leverkusen a múlt héten 2:0-ra verte a Konferencia-liga tavalyi győztesét, a West Hamet otthon, a visszavágón pedig a 89. percig vesztésre állt, de ekkor a holland Jeremie Frimpong kiegyenlített. „Nem először szereztünk gólt a hajrában, így nem beszélhetünk szerencséről. Megvolt az elképzelésünk arról, mit szeretnénk játszani, a második félidőben már meg is valósítottuk – jegyezte meg Xabi Alonso. 

Az elődöntőben az AS Romával találkoznak védencei, amely váratlanul simán hozta az olasz házirangadót az AC Milan ellen. A kinti győzelmük után az Olimpiai Stadionban is nyerni tudtak 2:1-re, még úgy is, hogy egy órát emberhátrányban játszottak.

A Konferencialigában is született egy kettős győzelem – a Bruges az 1:0 után Szalonikiben 2:0-ra verte a PAOK-ot –, a három másik párharc azonban hosszabbítás vagy tizenegyesek után dőlt el. A pilseniek emberhátrányban is kúzták kapott gól nélkül a firenzei meccset, a hosszabbításban azonban már kétszer kapituláltak a Fiorentina ellen. „Sejtettem, hogy tízen egy újabb fél órát már nem úszunk meg. Nem vártuk, hogy ilyen messzire eljutunk, emelt fővel búcsúzhattunk – értékelt Miroslav Koubek vezetőedző, aki csapatának idénybeli 16. EKL-meccse volt az első, amelyet elveszített.

A sorozat másik ágán büntetőpárbajok győztesei találkoznak, az Aston Villa Lille-ben, az Olimpiakosz Isztambulban, a Fenerbahce ellen bizonyult jobbnak tizenegyesek lövésében. (MTI, TASR, ot)

Érdekes

Hat olasz csapat is lehet a BL-ben

A Bajnokok Ligája, az EL és az EKL negyeddöntői után frissült az országok koefficiens alapján számolt rangsora. Az egyik extra BL-hely már így biztosan Olaszországé a következő idényben új lebonyolítással megrendezendő sorozatban. Sőt, öt helyett akár hat olasz csapat is indulhat a BL-ben, ha a Roma vagy az Atalanta megnyeri az EL-t, és nem végez BL-indulást érő helyen a Serie A-ban. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?