A meggazdagodásnak egy új módja terjedt el az amerikaiak körében

2

A szerencsejátékozás az Egyesült Államokban mára könnyebb, mint valaha. Vannak kaszinók, telefonkaszinók, sportfogadás, kriptovaluták – még az olyan összetett pénzügyi stratégiák is, mint a zero-day options, bizonyos mértékű kockázatot jelentenek. Különösen a fiatalok számára csábító mindez, bár kissé bizonytalan a kilátás – írja a businessinsider.com.

A szerencsejátékot kedvelők száma az elmúlt években megszaporodott. Az amerikaiak 2023-ban rekordösszegű, 119,84 milliárd dolláros legális sportfogadást kötöttek, szemben a 2022-es 93 milliárd dollárral. 2018 óta, amikor a Legfelsőbb Bíróság megsemmisítette a sportfogadást tiltó szövetségi törvényt, több mint három tucat állam fogadta el azt valamilyen formában. Ugyanakkor hét állam legalizálta az iGaminget, ami online blackjacket, rulettet és nyerőgépeket jelent.

Bár a szerencsejáték minden demográfiai csoportban egyre népszerűbb, az adatok azt mutatják, hogy elsősorban a fiatalabbak és a férfiak játszanak a legtöbbet. Az Egyesült Államok Nemzeti Kollégiumi Atlétikai Szövetségének 2023-as felmérése szerint a sportfogadás elterjedtebb a fiatal felnőttek körében, különösen az egyetemi kampuszokon, valamint a fekete és a spanyolajkú válaszadók körében. A Pew Research Institute 2022-ben azt találta, hogy a férfiak közül az 50 év alattiak gyakrabban tesznek sportfogadásokat, mint a nők és az 50 év felettiek. A fiatalabb férfiak hajlamosabbak gyakrabban kereskedni kriptovalutákkal is.

Ez nem meglepő. Ők hajlandóak nagyobb pénzügyi kockázatot vállalni, mint a nők. Befektetőként hajlamosabbak a túlzott magabiztosságra, ami gyakran vezeti őket a kereskedéshez.

Ennek a viselkedésnek a pontos okát nehéz meghatározni – mondta Timothy Fong, a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem pszichiátria-professzora, a szerencsejátékokról szóló tanulmány társszerzője. Az 1980-as években a fiatal férfiakat olyan filmekkel etették, mint a "Wall Street", csicsás autókat és pénzt mutattak nekik, és azt mondták, hogy a kapzsiság jó dolog – magyarázta. 

„Az évek során, amikor a szerencsejátékos viselkedést, valamint más függőséget okozó viselkedéseket vizsgáltunk, a tendencia mindig az volt, hogy a férfiak hajlamosabbak rá, mint a nők” – mondta T. Fong.

(trend)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?