Rekordszámú látogatója volt a kassai állatkertnek

kassai állatkert

Az idei év első négy hónapjában 52 ezer látogató lépte át a kassai állatkert kapuját, ami 14 ezer fővel jelent többen a tavalyi év azonos időszakának látogatószámánál.

Az állatkert még a legsikeresebb éveiben sem ért el ilyen számokat, még akkor sem, amikor a látogatók éves száma meghaladta a negyedmilliót. Az érdeklődés nemcsak az időjárással, hanem az egyre bővülő állatgyűjteménnyel is összefügg – véli az állatkert.

Az állatkert legnagyobb vonzerejévé a vadonból mentett medvebocsok váltak.

„Állatkertünkben jelenleg több mint 320 faj közel 2000 példánya található” – mondta Erich Kočner, az állatkert igazgatója. „A legritkább fajok közé tartozik, amelyre igazán büszkék vagyunk, a kardszarvú antilop, amely a vadonban már kihalt, és a kék gekkó, amely a világon csak egyetlen helyen él. Megemlíthetem még a sörény nélküli zebrát, a kínai leopárdot és sok más állatot, amely fajokat az állatkertek mentenek meg” – tette hozzá Kočner.

A kassai állatkert az elmúlt években a nyilvánosság nevelésére és oktatására is nagy hangsúlyt fektetett. Két évvel ezelőtt a Mojmírová utcában egy környezetvédelmi pontot, az úgynevezett Állatkert Házat nyitotta meg, emellett élményprogramokat, táborokat és állatkerti éjszakát is szerveznek.

A Kavocsán (Kavečany) városrészben található állatkert, – amely a maga 288 hektárjával Európa egyik legnagyobb állatkertje – idén ünnepli alapításának 45. évfordulóját. Eddig összesen 5,5 millióan látogatták meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?