Dupla lemezt adott ki Taylor Swift

kép

A tizennégyszeres Grammy-díjas amerikai énekes-dalszerző februárban harangozta be a The Tortured Poets Department című, tizenegyedik stúdióalbumát, mely nagy meglepetésre 31 új számot tartalmaz.

Az, hogy az új dalokhoz nemrégi szakítása adta az ihletet, nem meglepő, hiszen Taylor Swift legutóbbi tíz lemezét a magánélete történései inspirálták. Napjaink legnagyobb hatású popsztárjának dalait randevúk és szerelmi bánat ihlették az elmúlt években, és ez most sincs másképp.

Az aktuális lemezt a brit színésszel, Joe Alwynnal való kapcsolata ihlette, mely hat éven át tartott. Az énekesnő és a színész olyan közel kerültek egymáshoz, hogy Swift Londonba költözött. Swift és Alwyn ráadásul közösen jegyzik az ebből az időszakból származó, Grammy-díjas Folklore és Midnights című albumok dalszerzői munkáját (Alwyn álnéven, William Boweryként szerepel az albumokon).

Az énekesnő és a színész 2023 áprilisában jelentette be, hogy szakítottak, egy hónappal azután, hogy Swift elkezdte az Eras nevű turnéját, mely minden idők legnagyobb bevételt hozó turnéja lett. A popsztár azóta már Travis Kelce amerikai focistával alkot egy párt.

Swift saját bevallása szerint élete egy nehéz időszakáról mesél a dalokon keresztül, amelyen szerencsére már túllépett. A lemezre néhány kollaboráció is került: a 31 új dal között van olyan, amelyben Post Malone amerikai rapper és a brit Florence + the Machine énekese, Florence Welch működik közre.

A dupla lemez meglepetés volt a rajongók számára. Swift április 19-re, azaz tegnapra harangozta be az album megjelenését, a dalok egy része azonban már egy nappal a hivatalos megjelenés előtt kiszivárgott. Az énekesnő azonban a hivatalos megjelenés napján is meg tudta lepni a rajongóit, hiszen ekkor derült ki, hogy a lemez valóbjában dupla lemez, és még további 14 dalt tartalmaz.

„Az elmúlt két évben annyi elkínzott költeményt írtam, hogy meg akartam osztani veletek” – közölte a rajongókkal a közösségi médiában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?