VIDEÓ! Az elsőbbséget meg kell adni!

metro
Győr |

Korábban már írtunk arról a problémáról, amit a győri Metro áruháznál tapasztalható: a parkolóból egyenesen kihajtó vezetők némelyike nem adja meg az elsőbbséget, noha arra tábla figyelmezteti. Hogy ez mennyire gyakori, az két friss videóból is kiderül.

A Győrben közlekedünk Facebook oldalra a korábbi poszt után ketten is feltöltöttek videót a problémás helyszínről. Ráadásul más-más irányból érkező autókból készítették a felvételeket az autósok.  

A város felől érkező, balra kanyarodó autó szemszögéből:

 

Ez pedig itt a másik irányból érkező, akinek még a jobbkéz szabály szerint is elsőbbsége van.


A hozzászólók felvetik, hogy a város felől érkezve, a parkoló előtt balra kanyarodó útnál mindkét irányból behajtani tilos tábla van, “Kivéve célforgalom” kiegészítéssel. Ez persze az elsőbbségadáson nem változtat, de van, aki felteszi az egyébként jogosnak tűnő kérdést: “Miért az az út a nagyobb rendű, ahova behajtani tilos, kivéve célforgalom van érvényben egy jóval nagyobb forgalmú (még ha az egy parkolóból is vezet ki) úttal szemben?” 
Van egyfajta válasz is: “A Metróból jönnek 1-2-3 tonnás járművek, a fatelepről meg 20 tonnások. Vajon melyik könnyebb megállítani, manőverezni?” 
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?