Rossz idők

Jéney Gàbor
2023. június 11.
A jobbközép hibát hibára halmozott. Ennek köszönhetően rossz idők várnak ránk. Utána mentünk, hogy mik is ezek a hibák.

Szlovákiának két rossz közül kell választania. Az egyik a ruszofil SMER, REPUBLIKA a másik meg a progresszív Progresszív Szlovákia. Az egyik feltúrná a nyugati szövetségünk a másik pedig a legszélsőségesbb nyugati rendszert vezetné be. 

Sajnos a centrista jobbközép megbukott. Úgy ahogy a centrista liberális és a baloldal létre sem jött. Most ide próbálkozik Pellegrini és csapata beilleszkedni, de valahogy az ő múltjukkal ez nem hihető. 

Engem őszintén szólva a jobbközép bosszant a legjobban.  Most egy történelmi esélyt kaptak a kormányzásra és ezt elcseszték. Nem okolhatnak senkit sem csak saját magukat. Igazából még most sem lett volna lehetetlen, hogy kellő erőt képviseljenek, de nem 100 párt, hanem 1 párt kell! Jelenleg minden valamirevaló politikusnak saját pártja van. Ezek ilyen családi vállalkozások. Szóval, ha 1 párt indulna vagy 1 listán indulnának a jobbközép pártok, akkor meg lenne az esély a választási győzelemre is. 

Sajnos pártok egyesülésére és névváltoztatásra már nincs lehetőség. Július 3.-ig le kell adni a listákat. 

Az elmúlt időszakban hibát, hibára halmoztak. Mik is voltak ezek. Olyan konfliktusos és pszikiailag beszámíthatatlan embert tettek vezető szerepben, mint Igor Matovič, aki széttúrta a saját pártját is. Bár érti az idők szavát és széllkakasként mindig jó irányban tud fordulni. A másik nagy probléma Ján Sulík volt, aki már megbuktatott 1 kormányt. Most kettőt is. Ugyanolyan konfliktusos alak, akivel képtelenség kompromisszumra jutni. Aztán ott vannak a SME RODINA, akik a 363 törvényt védik, amivel a főügyész leállíthatja az eljárást, mint ahogy ezt meg is tette. Veronika Remišová-ról nem is beszélve, aki még az uniós támogatásokat sem tudták lehívni. Mint látják szinte nincs is olyan párt, amely alkalmas lett volna a kormányzásra. Öntelt, nárcisztikus, konfliktusos személyek gyűjtőkormányaként mindenki beleszólt a másik dolgában és a magáéval nem foglalkozott. 

Persze ez csak a jéghegy csúcsa nem csak ezek okozták a jobbközép bukását. Az egyik ilyen probléma, hogy még sem alakult egy ilyen párt. Mindegyik amely ezt állította magáról gyorsan kiderült, hogy nem is annyira centrista és nem is annyira jobboldali és úgy is mindenről a liberálisok tehetnek. 

Nemmerték megnyitni az etikai, nemzetiségi kérdéseket sem. Így pedig kormányozni nem lehet, amikor az egész világon ez a trend. Bármilyen irányban is mentek volna, most sokkal jobban állnának. 

Nincs egy erős vezető. Bár sok vezéregyinésege van a jobboldalnak, de nincs egy erős vezetője, aki egyben egy integratív személyiség. Aki összefogná a társaságot.

Nincsenek meg az emberei a jobboldalnak. Gondoljunk csak Žilinkára. Mindenki örült neki, aztán meg most a legnagyobb tévedésnek nevezik. De így van ez sok mindennel, hogy olyan személyeket állítottak különböző állami szervezetek, vállalatok élére, akik az első adandó alkalommal ellenük fordultak. Vagy teljesen más politikai németekkel rendelkeznek. 

Bár kormányzati szerepben voltak még sem vásároltak maguknak médiát. Szükség van háttére. El kell magyarázni az embereknek a mondanivalót és bizonyítani kell, hogy a konkurencia téved vagy hamisan állít, esetleg hiteltelen. Ne feledjük hogy ott van a baloldalnak a Pravda a TA3 és egy egész Facebook hadsereg. Addig Denník N-nek a PS (itt a médiának van pártja). 

Nem alapították meg a háttér cégeket sem. Nincs elemző és közvéleménykutató intézete sem. Itt pedig állandóan mérni és elemezni kell. 

S ami a legfontosabb nem találták meg az összhangot az igazság és valóság között. Hiányzik a praktikum a jobboldal mindig praktikus volt. Valahogy mint ha nem ismernék az országot és a problémákat. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Profile picture for user Jéney Gàbor
99 blogbejegyzés
Jéney Gàbor
15 karma