A nemzeti megbékélés programját hirdeti a Magyar Keresztény Szociális Unió

sajto.mkszu
2023. április 15.
A Magyar Keresztény Szociális Unió (MKSzU) összefoglalóan ismertette programját, a nemzeti megbékélés rendszerét.

Szerintünk a szellemi, etikai, politikai, gazdasági, és a szociális változások, valamint a globalizáció minden korábban értékrendet megkérdőjelezett s ez által meggyengítette az emberi együttélés hagyományos intézményeit: a családot, az egyházat és az államot.

A fokozódó individualizálódás elhalványította a közös alapmeggyőződéseket, amely egyúttal megnehezíti a társadalmi közmegegyezés megteremtését is. Az etikai értékek helyébe az ügyeskedés, a törvények megkerülése és kijátszása lépett a mindenáron elérendő siker érdekében, így a gazdaság, a jólét és a szociális biztonság megteremtése helyett a tisztességtelen előnyszerzés küzdőtere lett.

Hazánkban a pártok elvesztették integrációs képességüket, sőt az országot egy "belső Trianon" felé taszították. A Magyar Keresztény Szociális Unió (MKSzU) a nemzeti megbékélés jegyében hirdette meg és frissíti fel programját.

Magyarország sorsdöntő feladatok előtt áll, amelyeket csak akkor leszünk képesek megoldani, ha a pártpolitikai nézetkülönbségeken túllépve felismerjük közös nemzeti küldetésünket. A fentiek jegyében együttgondolkodásra és cselekvésre szólítjuk fel valamennyi jóakaratú honfitársunkat!



(Részlet a Magyar Keresztény Szociális Unió - MKSzU programjából)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.