Pozsonyi reagálások a merényletekre

Pozsony. Az egyesült államokbeli események miatt Jozef Migas házelnök tegnap felfüggesztette a parlament ülését, majd a törvényhozás nyilatkozatban ítélte el a merényletsorozatot.

Pozsony. Az egyesült államokbeli események miatt Jozef Migas házelnök tegnap felfüggesztette a parlament ülését, majd a törvényhozás nyilatkozatban ítélte el a merényletsorozatot. "Határozottan elítéljük a nemzetközi terrorizmust, s együttérzésünkrõl biztosítjuk az Egyesült Államok kormányát, kongesszusát és szenátusát, s ezek révén az amerikai népet" – áll a törvényhozás nyilatkozatában.

Eduard Kukan külügyminiszter rendkívüli, rögtönzött parlamenti tájékoztatójában az USA-elleni tömeges támadásnak nevezte a merényletet. Kukan szerint "világos, gondosan elõkészített terrorcselekményekrõl van szó, hogy a legnagyobb kárt okozzák és a legerõsebb legyen a hatás". A diplomácia vezetõje szerint Washington megfelelõ módon reagál a történtekre.

Ivan Miklos miniszterelnök-helyettes – Mikulás Dzurinda távollétében – a kormány nevében elítélte a precedens néálküli nemzetközi terrorista akciót. Szavai szerint a pozsonyi kormány kész együttmûködni az erõszak elleni harcban. A kormányfõ tegnap elrepült kanadai látogatására, ám valószínûleg Izlandon kényszerült maradni.

"Megdöbbentõ, hogy a 21. század küszöbén ilyesmi történhet. Tudjuk, a világ különbözõ részein harcok folynak, de azt hiszem, senki sem képzelte, hogy ilyen tömegpusztító terrorakcióra sor kerülhet, méghozzá az USA-ban, ahol az emberek legalábbis viszonylagos biztonságban éltek" – nyilatkozta az Amerikában történtekrõl Duka Zólyomi Árpád MKP-s képviselõ. A parlament külügyi bizottságának alelnöke szerint egyrészt a közel-keleti, izraeli–palesztin viszályban, másrészt a kudarccal végzõdõ durbani konferenciában kell keresni a merényletek okát. Az támadás miatt elmaradt a Koalíciós Tanács tegnap estére tervezett ülése is. (kár, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?