Radványi Miklós: „Tavasszal mindenki minket szeretett volna legyőzni”

RadványiM.ünneples2024

A II. labdarúgóligában szereplő komáromi KFC történelme során először vívta ki az élvonalbeli tagságot. A lila-fehérek vezetőedzőjét, másodedzőjét, klubelnökét és sportigazgatóját a Tőkeretebesen elért, sorsdöntő 3:1-es győzelem után kérdeztük.

„Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, hiszen a Trebišov a Prešov ellen is megmutatta, hogy jó csapat. Ma is kompaktan, jól játszottak. Azt mondtam a játékosoknak, hogy nem kell a meccset már a 10. percben eldönteni, van rá időnk a végéig. Örülök, hogy már az első félidőben sikerült betalálnunk. Amikor berúgtuk a másodikat, már tudtam, hogy meglesz, nem az a csapat vagyunk ugyanis, amely túl sok gólt szokott kapni – értékelt a meccs után Radványi Miklós, aki még a nyilatkozatok előtt egy kanna vizet kapott a nyakába a játékosaitól, de így is örömmel állt az újságírók rendelkezésére. – A srácok már reggel játszani akartak. Vissza kellett fogni őket, nagyon várták, hogy elkezdődjön a meccs. Nem akartam, hogy túlmotiváltak legyünk, mert az a legrosszabb. Örülök neki, hogy ezt így lehoztuk és azt hiszem, az út most nagyon hosszú lesz hazafelé” – tette hozzá mosolygósan a tréner. 

A komáromiak hét pont előnnyel kezdték meg a tavaszi szezont, és bár első idei meccsüket megnyerték, két rosszul sikerült mérkőzést követően a Prešov két pontra megközelítette a Duna-partiakat. Radványi Miklós csapata azonban gyorsan kilábalt a gödörből, amelynek megvoltak az előjelei is. „Ősszel alapoztuk meg a bajnoki címet, azokra az eredményekre építettünk a szezon második felében. A téli felkészülés alatt több játékosunk is hiányzott, így nem volt ideális a helyzet, ráadásul tavasszal már mindenki minket szeretett volna legyőzni. Amikor felépültek a játékosok, és teljes kerettel tudtam dolgozni, újra jöttek az eredmények és a mostanihoz hasonló teljesítményeket tudtunk nyújtani – mondta a dunaszerdahelyi születésű szakember, aki a sárga-kékekkel is kivívta már egyszer a feljutást, de az a siker teljesen más helyzetben született. – A DAC-nál senki nem várta tőlünk, hogy felkerüljünk. Akkor volt egy viszály a város és a klubvezetés között… Olyan körülmények voltak, hogy nem volt víz, gáz, villany, nem volt pénz. Ebből a szempontból nehezebb volt, de akkor tapasztaltabb játékosaim voltak. Most ezek a fiatal srácok életükben először élhették át, hogy a bajnoki címért kell játszaniuk. Ez nem egyszerű. Kulcsfontosságú volt, amikor egy vereség és egy döntetlen után 3:0-ra nyertünk a zsolnai B ellen. Utána újra azon a hullámhosszon voltunk, amely a jó eredményeket hozta. Örülök, hogy ezt így összehoztuk” – foglalta össze a két vereség és két döntetlen mellett eddig hét győzelmet hozó 2024-es évet Radványi.

„Nagyon örülök. Ezért edzettünk, ezért készítettük fel a játékosokat, hogy az utolsó lépést meg tudjuk tenni – kezdte Saláta Kornél, aki idén először nem a pályán, hanem Radványi segítőjeként vett részt a csapat életében. Kiderült azonban, hogy itt-ott ő is kapott tanácsokat. – A feleségem is nagyon átérezte a csapat helyzetét a hazai meccseken vagy a tévé, az internet előtt is. Ha esetleg nem tudtunk nyerni, előfordult, hogy letolt, hogy mit csinálunk (nevet). A családom, a barátaim, a Párkány környékiek is örülnek, hogy nem csak Dunaszerdahely lesz ott az első ligában, hanem Komárom is, és két magyar csapattal indul majd a Niké Liga” – tekintett a jövőbe a garamkövesdi szakember, aki hozzátette, nem tudja, mikor érnek majd haza, de biztosan alaposan megünneplik a sikert.

A játékosok még a csapatbusz körül vonatoztak, amikor a KFC vezetői már egy fokkal nyugodtabban ünnepeltek és fogadták a gratulációkat. „Ezt csak becsületes munkával lehetett elérni. A foci egy csapatsport, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is, nekem, nekünk a klubban dolgozó embereket kell összefogni és egy irányba terelni. A 80. születésnapom legnagyobb öröme, hogy ezt sikerült megtennünk. Dupla öröm, hogy mondhatni az egész szezont idegenben teljesítve sikerült feljutnunk. Mi már dolgozunk a jövőn, igyekszünk mindent biztosítani, ami kell. Úgy néz ki, a szezont még nem Komáromban kezdjük, de reméljük, október-november környékén már az új stadionban léphetünk pályára” – jelentette ki Baráth György, a KFC klubelnöke.

A KFC szakmai munkáját a korábbi 44-szeres magyar válogatott Vincze István felügyeli, aki megpróbálta összefoglalni az elmúlt évek építkezését. „Volt negyedik, harmadik hely az utóbbi szezonokban, vártuk mindig az előrelépést, de bajnoki címről még szűk körben sem beszéltünk. Szerettünk volna persze fejlődni, így ott volt azért a fejekben, mi lehet a következő lépcsőfok. Hála Istennek összejött egy olyan játékosanyag, amely rendkívül pozitív. Nyerő típusú, motivált játékosokkal dolgozunk. Mégis, ha visszanézek erre az egy évre, szinte hihetetlen, ami történt. Idegenben játszottunk az egész idényben, az edzéslehetőségeink is szűkösek voltak, januárban hét alapemberünk nélkül kezdtük el a felkészülést. Nagyon nehéz dolgunk volt – nyilatkozta lapunknak Vincze. – Hét éve kezdtük meg a közös munkát és az első években nagyon sokat változtattunk a kereten. Mi is tudtuk, hogy nem ez a legjobb dolog, de idővel elértünk oda, hogy tudatosan, konkrét pozíciókra tudtunk játékosokat igazolni. Az edzői csapat szintén jól összeállt és az ő munkájuk is elérte az eredményét. A stáb remekül dolgozik együtt, elkezdtek felépíteni valamit, amivel maximálisan elégedettek vagyunk” – válaszolta kérdésünkre a sportigazgató, aki megerősítette, hogy bár lesz mozgás a keretben, Radványi Miklós és a szakmai stáb helye, ahogy eddig is, a jövőben is biztos a klubnál.

A komáromiak legközelebb pénteken 17 órától lépnek pályára a második, osztályozót érő helyre hajtó Petržalka ellen ideiglenes otthonukban, Vágsellyén. A meccs alkalmával kerül sor a bajnokavatóra is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?