Paulo Sousa elmagyarosodik?

<p>Tizenegy mérkőzés után csak ötvenszázalékos a Videoton mérlege a magyar NB I-ben: négy győzelem, három döntetlen, négy vereség.</p>

KISS TIBOR NOÉ

A fehérváriak pénteken az MTK-tól kaptak ki 3:2-re, pedig ezúttal nem a B vagy C csapatukkal álltak ki a mérkőzésre. Paulo Sousa szerint a csapat játékával nincs különösebb gond. A portugál edző – bizonyos szempontból – mintha kezdene alkalmazkodni a magyarországi körülményekhez. Nyilatkozatot adni például már megtanult: „Aki látja a mérkőzéseinket, annak azt is látnia kell, hogy szinte valamennyi találkozón mi uraljuk a meccset, a mi akaratunk érvényesül, mi dolgozzuk ki a helyzeteket. Egyértelműen a körülményekre fogható, hogy itthon nem úgy teljesítünk, mint a nemzetközi porondon” – mondta a budapesti vereség után. Ezt el lehet mondani egyszer, kétszer – de hogy szinte mindig?

Mit látnak a Videoton szurkolói? Elsősorban a tabellát. Őket már most sem nagyon vigasztalja, hogy a magyar futball „ellenzékijei” Sousa-stílusról beszélnek, vagy hogy az MTK edzője, Garami József gratulált a Videotonnak a mutatott játékhoz. Tavasszal, amikor a Vidi esetleg már nem lesz érdekelt az Európa Ligában, másképp mutat majd a hetedik hely a bajnokságban. Túl vagyunk a szezon egyharmadán, és a Videoton máris tetemes hátrányba került a Győrrel és a Debrecennel szemben, ráadásul a csapat szeptember másodika óta nem tudott meccset nyerni az NB I-ben.

Ellenkező a helyzet a Ferencvárosnál. Nagyon jó döntésnek bizonyult, hogy a vezetőség elküldte Détári Lajost a klub kispadjáról, s ennél már csak azzal járt jobban a Fradi, hogy Ricardo Moniz kezébe adta az irányítást. A hollandot rögtön erőnléti edzőnek kezdték csúfolni, de aki figyeli a Ferencváros mérkőzéseit, az láthatja, Monizzal van fazonja a Fradinak. Az eredményt illetően nem lehetnek elégedettek a ferencvárosiak, a kiesés ellen küzdő Paks elleni hazai 2:2-nél láttak már szebbet is. De az FTC-tábor tagjainak többsége bizakodó: „Hosszú évek után éreztem egy meccsen, hogy csapat vagyunk. Köszönöm az élményt!” – írta valaki Kubatov klubelnök Facebook-oldalán. Tegyük hozzá: egy Paks elleni 2:2-ről beszélünk, és nem a Real Madrid elleni 1:1-ről, pedig ez utóbbi sem volt oly rég. De aki a kicsit nem becsüli…

A hétvége citromdíjasa Artner Tamás, a Szombathelyi Haladás edzője, aki Kecskeméten agresszív stílusban nyilatkozott, miután csapata a hajrában kapott két gól miatt vereséget szenvedett. „Biztos vagyok benne, hogy egyenlő létszám mellett megvertük volna a Kecskemétet. A csapatom tisztességgel dolgozott, helytállt, de nem kapta meg az egyenlő feltételeket” – értékelt a tréner. Simon Ádám kiállításán el lehet vitatkozgatni, de inkább ezen a mentalitáson érdemes. A magyar foci szereplői a legritkább esetben tartanak önvizsgálatot, mindig más a hibás. Arról nem is beszélve, hogy amíg Artner „kalapot emelt” a játékosai előtt, addig Zombori Sándor (akit nehezen vádolhatunk azzal, hogy szapulná a magyar NB I-et) szerint a Kecskemét–Haladás meccs színvonala nagyon gyenge volt. Képzelhetik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?