Hollandia és Anglia csoportelsőségre hajt

hollandok.vb2022

Kedden elindul a csoportkör harmadik fordulója a katari labdarúgó-világbajnokságon.16 órától az A, 20 órától a B csoportban is eldől, melyik két csapat lesz ott a legjobb tizenhat között.

Hollandia a már biztosan kieső Katar ellen igyekszik kivívni a továbbjutást. Bár nekik már egy döntetlen is elég a biztos második helyhez, minden jel arra utal, hogy győzelemmel és csoportelsőséggel zárhatnak. A hollandok történetük során mind az öt vb-mérkőzésüket megnyerték ázsiai zónából érkezett ellenféllel szemben, a gólkülönbség pedig 14:3 a javukra. Virgil van Dijkéknak még a vereség is beleférhet, ehhez azonban már az Ecuador–Szenegál találkozónak is ideálisan kell alakulnia a számukra.

„Dolgozunk a labdabirtoklásunk hatékonyabbá tételén, ezt szeretnénk folytatni. Nem tudom azonban garantálni, hogy ez sikerülni fog. A középpályán több lehetőségünk is van, ki szeretném ezeket próbálni. Úgy gondolom, hogy nem nekünk vannak a legjobb játékosaink a világon, de hiszek a csapatmunkában és a taktikában. Hiszem, hogy sokáig menetelhetünk, de ehhez szerencsésnek is kell lennünk” – beszélt csapata jelenlegi helyzetéről a hollandok szövetségi kapitánya, Louis van Gaal.

A csoport másik összecsapásán nagyobb lesz a tét. Ecuadornak már a döntetlen is elég, hogy Szenegál előtt maradjon, az afrikai csapat így biztosan győzelemre tör majd. A dél-amerikaiak esélyeit csökkenti, hogy eddigi két meccsükön mindkétszer alulmaradtak a szenegáli csapattal szemben, az viszont mellettük szól, hogy legutóbbi 17 mérkőzésükből 6 győzelem és 10 döntetlen mellett csupán egyszer szenvedtek vereséget. A szenegáliak szövetségi kapitánya, Aliou Cissé kiemelte, hogy játékosainak az eddigieknél is nagyobb koncentrációra lesz szükségük, mert győzelemmel akarnak a tizenhat közé kerülni.

A B jelű négyesben az angolok előnyös helyzetben vannak. Csak akkor maradna le a nyolcaddöntőről Gareth Southgate csapata, ha legalább négy góllal kikapna a két meccsén eddig egy jó félidőt produkáló walesiektől, akik ráadásul 1984 óta nem tudtak győzni az angolok ellen. Persze az angolok teljesítménye sem volt túl meggyőző az Egyesült Államok ellen, amiért kemény kritikát is kaptak hazájuk sportsajtójában. „Ha nyerünk kedden, az amerikai meccset elfelejtik majd” – reagált a kritikákra Marcus Rashford, az angolok csatára, akire eddig csereként számított a szövetségi kapitány.

Irán és az Egyesült Államok csatái a sportpályákon rendre fokozott figyelmet kapnak az országok közötti politikai viszony miatt. Most azonban a válogatottak eddigi teljesítménye alapján is izgalmas meccs van kilátásban. Az irániak eddig mindkét mérkőzésükön két gólt szereztek, miközben az amerikaiak kapuját csak Gareth Bale tudta bevenni büntetőből.

A biztos továbbjutást mindkét csapat számára a győzelem jelenti a másik mérkőzés eredményétől függetlenül. Pulisicéknek pedig ez az egyetlen esélyük, így ők biztosan támadószellemben kezdik majd a találkozót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?