Foghúzás és elmaradt bunyó

<p>A híreszteléssel ellentétben nem látogatták meg Nagyszombatot a beígért lengyel huligánok, így nem túl sok izgalmas dolog történt a labdarúgó Corgoň Liga 13. fordulójában (melynek Slovan Bratislava–Košice zárómeccse lapzárta után ért véget).</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

A hét közben a zsolnai klub levélben figyelmeztette a nagyszombati vezetőket, hogy értesüléseik szerint a két csapat szombati meccsére a bajnoki címvédő drukkereit a lengyel Goral Ziwiec huligánjai is el fogják kísérni a Spartak-stadionba „azzal a céllal, hogy randalírozzanak a városban.” Az illetékesek ezért kellőképpen felkészültek a fogadásukra, ám végül csak egy maroknyi zsolnai drukker látogatott el az Anton Malatinský Stadionba. Nekik pedig jó kedvük kerekedhetett, hiszen kedvenceik fordítottak és 2:1-re nyertek Nagyszombatban.

A hírek szerint a hazai szurkolók sem voltak igazán letörtek, a vereség ellenére megtapsolták csapatukat (pedig a kemény mag néhány tagja két hete komolyabb következményeket helyezett kilátásba, ha a piros-feketék nem tartják otthon a három pontot a zsolnaiak ellen). Bár ekkor még nem tudhatták, milyen gyöngyszemmel örvendezteti meg a sajtó képviselőit Pavel Hoftych vezetőedző a meccs után. „Főleg arra motiváljuk a játékosokat, hogy gólt lőjenek.” Na most, ha a labdarúgás legfőbb céljának teljesítésére motiválni kell a profi, ebből élő focistákat...

...akkor az ember a bajnokik helyett inkább a színes híreket követi figyelemmel. Így megtudhatja például, hogy az ikertestvérek Peter (Myjava) és Pavol Majerník (Zlaté Moravce) már másodszor léptek pályára egymás ellen, vagy hogy az eperjesiek kapusának, Jakub Divišnek négy óra alatt operálták ki az egyik bölcsességfogát.

Ha viszont valamilyen érthetetlen okból mégis kíváncsi lenne a pályákon történtekre, a TASR hírügynökség tudósítóinak egyes mondatai gyorsan lelomboznák a kedvét. „Mindkét fél részéről átlagon aluli focit láthattunk” – értékelték az első félidőt a Ružomberok–Nitra meccsen. „Az első harminc percben nem volt túl nagy a tempó” – szólt a visszafogott jellemzés a besztercebányaiak trencséni vendégjátékáról. Majd egy újabb beszámoló: „Az eperjesiek nem erőltették a támadásokat, kontrákat is csak kivételesen vezettek. A hazai senicaiaknak pedig rosszat tett a válogatott meccsek miatti szünet, nehezen kerültek helyzetbe, és főleg a labda nélkül való mozgás hiányzott részükről.”

Úgy tűnik, itt már valóban csak a lengyel huligánok segíthetnek. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?