Minden idők legdrágább választási kampánya zajlott – ennyit költöttek a pártok!

fico kampany k

Történelmi rekord dőlt meg.

A tavaly szeptemberi előre hozott választás előtti kampány bizonyult a legdrágábbnak a szlovákiai voksolások történetében, a pártok összesen 27 millió eurót költöttek.

Ez abból a zárójelentésből derült ki, amelyet mindegyik pártnak és mozgalomnak le kellett adnia. A politikusok a közvélemény-kutatások finanszírozását is előtérbe helyezték, ami tovább duzzasztotta a költségeket.

A legtöbb pénzt az OĽaNO-KÚ-Za ľudí – mai nevén Szlovákia mozgalom – koalíció szánta a kampányra: Matovičék 4,3 millió eurót költöttek. A képzeletbeli ranglista második helyén a Smer végzett 2,95 millió euróval a harmadik Hlas előtt, amely 2,79 millió eurót adott ki a választás előtti népszerűsítési akciókra.

A negyedik helyen a KDH végzett 2,45 millió euróval, őket követi a sorban a Progresszív Szlovákia (PS) 2,4 millió euróval, a Sme rodina 2,36 millió euróval és a Demokraták 2,18 millió euróval.

(markíza)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?