Marad a Zoch utcai gázoló 15 éves börtönbüntetése

dedecek

Helybenhagyták Dušan Dědeček 15 éves börtönbüntetését.

15 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte hétfőn a Pozsonyi (Bratislava) Kerületi Bíróság Dušan Dědečeket, a Zoch utcai gázolót. Korábban első fokon ugyanilyen büntetést szabott ki a tavaly, egy buszmegállóban történt tragikus gázolás elkövetőjére a városi bíróság is. Emellett hét évre eltiltották a járművezetéstől, és kötelezte, hogy fizessen kártérítést az áldozatok hozzátartozóinak. A döntés jogerős.

A tárgyaláson a vádlott azt mondta, megbánta tettét, úgy fogalmazott, neki kellett volna ott állnia abban a buszmegállóban, és ha lehetőség lenne rá, eutanáziát kérne. Az ügyész szigorúbb büntetést kért a 15 év börtönnél, amire Děděčeket eredetileg ítélte a Pozsonyi Városi Bíróság.

Maroš Žilinka főügyész utasítást adott a fellebbezésre. A vádlott lemondott a fellebbezés jogáról.

Öt ember meghalt és többen megsérültek a 2022. október 2-án Pozsony központjában történt közlekedési balesetben. A vádirat szerint Dusan Děděček ittasan vezetett, 143 kilométeres sebességet száguldott a belvárosban. 107 kilométeres sebességgel csapódott a buszmegállóba, ahol mintegy 40-en álltak.

„Az ítélet valóban igazságos és törvényes" – mondta az ítélethirdetés után Jiří Kučera, a vádlott ügyvédje, és hozzátette, nagyra értékeli, hogy a bíróság nem az érzelmekre hagyatkozott, hanem szigorúan a törvény betűje szerint döntött. Az ügyész a büntetés szigorítása kapcsán úgy fogalmazott, ezt indokoltnak tartja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?