Janka egészséges fiatal nő volt, a fia születése után halt meg – Mi történt azon a végzetes napon?

smrt-babatko-porod-syn-tragedia-zodpovednost-porodnica-janka-patko-maminka

Életük legszebb napjának kellett volna lennie, ehelyett most gyászolnak. Janka († 32) alig várta, hogy családjuk új taggal – fiukkal, Patrikkal – bővüljön. Izgatottan lépett be a zsolnai kórházba, ahol az orvosok végül drámai körülmények között döntöttek úgy, hogy császármetszést alkalmaznak. 

A nő összeesett, és három nappal később meghalt a besztercebányai kórházban, ahová szállították. Összetört férje, Stano (39) csak kisfiukat, Patrikot hozta el a szülészetről. Most egyedül kell gondoskodnia róla és kislányáról, Kristínkáról (5). A fiatal család szomorú története sokakat megérintett, akik úgy döntöttek, hogy segítenek nekik.  

Kristínka nagyon nehezen viseli édesanyja elvesztését, a kis Patrik pedig még nem érti, mi történt. Édesapjuk, Stanislav a felesége halála utáni első napokban kislányát vigasztalta, miközben azon gondolkodott, hogyan fogja tudni egyedül kifizetni a két évvel ezelőtt házukra felvett jelzáloghitelt.  

A család egyik barátja, Evka (31) információi szerint az embereket megérintette a fiatal család szomorú története, és úgy döntöttek, segítenek az özvegy Stanislavnak. Összesen 131 ezer eurót gyűjtöttek össze, amivel megmentették a gyászoló család otthonát.  

Janka családja nevében szívből köszönünk minden segítséget, legyen az anyagi vagy egyéb, amit nyújtanak. Csodálatos látni, hogy az emberek ilyenkor is tudnak jók lenni egymáshoz

– mondta Evka.  

Stanislav, aki március 22-én temette el szeretett feleségét, és csak két nappal ezután hozta el a kisfiát a zsolnai szülészetről, szintén hatalmas hálát érez. Ennek ellenére nem tudja feldolgozni élete szerelmének elvesztését, és szeretné tudni, mi okozta a nő halálát.  

Kevés egészséges nő megy manapság a szülészetre azzal a félelemmel, hogy a kórházban, az orvosok felügyelete alatt életét veszthetii. Janka is 2024. március 13-án érkezett a zsolnai kórházba, hogy világra hozza második gyermekét.  

Sokkoló volt számunkra, ami történt. Janka teljesen egészséges volt. Egyikünk sem gondolta volna, hogy ilyesmi megtörténhet

– mondta a szomorú özvegy. 

Nem kapott levegőt, elájult. Először injekciókat kapott, hogy természetes úton szüljön. Csak később vitték császármetszésre, ami után már nem ébredt fel. Mentőautóval szállították a besztercebányai kórházba, a külső keringés miatt nem tudott helikopterrel repülni. Sajnos kiderült, hogy a szeme már nem reagál, az agya haldoklott, gyomorsav került a tüdejébe, és a szíve sem bírta, amelyet a zsolnai kórházban már egyszer újraindítottak

– mesélte Stanislav. 

Lehetséges, hogy a tragikus eset kivizsgálása még sokáig elhúzódik, amivel a család ügyvédje, Soňa Tóthová is tisztában van.

Készítjük a dokumentumokat és összegyűjtjük az összes bizonyítékot, amelyeket hamarosan az Egészségügyi Felügyeleti Hatóság (Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou) elé terjesztünk. Az eddigiek alapján meg vagyunk győződve arról, hogy kötelességszegés történt, és elemezzük az események sorrendjét. Intenzíven dolgozunk az ügyön

– tájékoztatott. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?