Heti programajánló

programajanlo

Programajánlónk április 23. és 29. között. 

Április 23. (kedd)

Érsekújvár – 16.30: Érsekújvári sportklubok bemutatása. A Tomas Bilishich Martial Arts Academy Harc­-művészeti iskolát bemutatja Tomáš Bilišič az Anton Bernolák Könyvtárban.

Léva – 17.00: Szomolai Tibor Pár-kereső, életkori ismeretek és az internetes társkeresők című könyvének bemutatója a szerző jelenlétében a Reviczky Házban.

Érsekújvár – 18.00: Úttalan utakon, a nyitrai Peter Greša élménybeszámolója, Szokatlan indiai faluk címmel. Petra Kováč úti beszámolója Palesztináról, a Szentföld falain túl címmel, szó lesz a folytonos konfliktusokról.

Nagymegyer – 18.45: Szabó László fotóművész kiállítása Fotópoézis címmel a Fészek Ifjúsági Klubban. A kiállítást megnyitja Polák László, közreműködik Kéri Denisa. Kurátor Gyarmati Mária Marianna. A belépés ingyenes.

Léva – 19.00: Jaromír Nohavica cseh művész, dalszerző és költő koncertje a sportcsarnokban.

 

Április 24. (szerda)

Ekecs – 9.00: Föld napja ünnepség az ekecsi Egyesített Iskolában. Prezentáció a vándorsólyomról, a 2024-es év madaráról. Helyi intézményes előadása. Kreatív kézműves-foglalkozások, gyerekprogramok.

Dunaszerdahely – 17.00: Szent György-napok búcsúi szentmise a Nagyboldogasszony és Szent György-templomban.

Érsekújvár – 19.00: Jaromír Nohavica cseh művész, dalszerző és költő koncertje a Millennium sportcsarnokban.

 

Április 25. (csütörtök)

Dunaszerdahely – 9.00: A Duna-szerdahelyi Munka, Szociális és Csa-ládügyi Hivatal állásbörzéje a MOL Aréna 1. emeletén, majd találkozó a város labdarúgóival.

Galánta – 18.00: Az 1974-ben készült Séta a Galántai járásban című film vetítése és retró kiállítás a Galántai Honismereti Múzeumban, amely május 11-ig látogatható.

Sikabony – 18.00: Sikabonyi estek. Helytörténeti kiállítás Sikabonyról a Gálffy Ignác Közösségi Házban.

Érsekújvár – 18.00: Kávéházi be-szélgetés az IrodalmiKorzó szervezésében. Az est vendége Ardamica Zorán író, akivel H. Nagy Péter iroda-lomtörténész, egyetemi tanár beszélget a főtéri Castle Café kávézóban.

 

Április 26. (péntek)

Dunaszerdahely – 11.00: Nyilvános borkóstoló a vmk előtt, közben 14.00-kor borlovagok avatása az épületben. 16.00: Peter Lipa-koncert. 20.00: Kökény Attila és Rakon-czai Viktor élő koncertje. 22.00: László Attila fellépése.

Ekecs –16.00: Beszélgetés Nagy Kata logopédussal a Csicsergő Családi Központban. Témánk a beszédfejlődés, a beszédindítás segítése. Mi az, ami segíti és mi az, ami gátolja a beszédfejlődést. Részvételi díj tetszőleges.

Érsekújvár – 19.00: Kórusok estje a Szent Kereszt Felmagasztalása római katolikus plébániatemplomban. Közreműködik az Enthea női vokál kórus. Fellépnek az érsekújvári, régióbeli és külföldi kórusok.

 

Április 27. (szombat)

Ekecs – 8.00: Szemétszedés a községben. Találkozó a községi hivatal parkolójában.

Galánta – 9.00: VIP Swap a Kolo vrátka Polgári Társulás szervezésében a Pázmány Péter Alapítvány székházában.

Dunaszerdahely – 10.00: borkóstoló, Nemzeti Szent György Lovagrend lovagavatása, 11.00: szentmise, 14.00: MUN-DUS Borfesztivál okleveleinek átadása. 17.00: Dunaszerdahely város díjainak átadása. 20.00: Tóth Vera Band élő koncertje. 20.30: TBD Produkció: Szállj fel szabad madár!

Bős – 15.00: Táncol a város, tán-cos előadások 12 tánccsoport együttműködésével, 3 táncműfajban és négy bősi helyszínen. 18.00: Gála-műsor a Csemadok-ház melletti füves területen.

Sikabony – 19.00: Búcsúi bál a közösségi házban.

Vágsellye – 19.00: Juraj Hnilica akusztikus szólóestje a kultúrház bábtermében.

 

Április 29. (vasárnap)

Dunaszerdahely – 10.00: Borkóstoló, 11.00-kor ünnepi búcsúi szent­-mise. Fényes Szabolcs dallamok: Érsek Rezső és Kollár Katalin fellépése. 18.00: Kalandor zenekar. 20.00: Peter Srámek koncertje.

Nádszeg – 17.30: Májusfaállítás – fellép a Ficánka, a Kisnádos nép-tánccsoport, táncház a Pántlika zenekarral a Közösségi Házban.

 

(kj, száz, tb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?