Valódi álommunka: 18 ezer eurót kereshetsz az ágyban fekvésért!

alvas k

A több ezer eurós bérért azonban meg is kell majd dolgozni.

A Német Űrkutatási Központnál (DLR) olyan önkénteseket keresnek, akiket úgynevezett „földi űrhajósként” felkészíthetnek egy esetleges Holdra vagy Marsra való repülésre – írja a krone.at portál.

A tudósok azt vizsgálják, hogy miként lehet elkerülni a súlytalanság állapotának emberi szervezetre mért káros hatásait, úgymint az erőteljes szédülést és a koordinációs zavarokat. Az önkéntesek feladata az lesz, hogy szigorú, hatvan napig tartó ágynyugalomban maradjanak. A vizsgálat előreláthatólag 2024 szeptemberében veszi kezdetét.

Bármennyire is tökéletesen hangzik ez az állásajánlat, korántsem egy kellemes tevékenységről van szó. A tudósok szerint az önkénteseknek számos szigorú feltételnek kell megfelelniük, és a kísérlet menete sem lesz egyszerű. Csak 24 és 55 év közötti életkorú, 153 és 190 centiméter közötti magasságú, 18 és 30 közötti testtömegindexszel rendelkező, makkegészséges, kommunikációs szintű német nyelvtudású emberek jelentkezhetnek a kísérletre.

Azok, akik sikeresen teljesítik a kiválasztási folyamatot, 60 napig egy hat fokban megdöntött ágyban fognak feküdni, miközben a fejüket hosszú időn keresztül alacsonyabb pozícióba helyezik, mint a lábukat, ezáltal teljesen megváltozik a szervezetük működése.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?