Elhunyt Josef Laufer – még azt sem tudta, hogy a felesége is meghalt

Josef Laufer

A szomorú történet véget ért. Josef Laufer énekes négy év után, mesterséges altatásban halt meg. Azt sem tudta, hogy élete szerelme már nem él. 

Az egész tragédia a koronavírus-járvány kezdetén kezdődött. Amikor Josef Laufer (†84) 2020 márciusában elment egy tervezett szívműtétre, senki sem számított arra, hogy az végzetes lesz. Nem ébredt fel utána, mesterséges álomban maradt. Azt sem tudta meg, hogy felesége, Irena Greif, akivel egy lánya, Ester született, 2022-ben meghalt. Bár fizikailag nem lehetett ott, férje végül meghatóan búcsúzott a néhai Irena Greiftől. A szavak nélküli szertartás során két dal hangzott el Laufer repertoárjából: a Just for You és a I'd Like to Wander Away Suddenly. Laufer barátaihoz és kollégáihoz közvetve jutott el halálának híre, ugyanis senki sem közelíthette meg. „Négy évig olyan állapotban volt a kórházban, hogy csak közvetett információkkal rendelkeztünk róla. De amennyire Estertől tudom, Pepik nem volt a gépeken, azonban nem látogathattuk meg” – mondta a Cseh Televíziónak a Broadway Színház vezetője és producere, Oldřich Lichtenberg. A lányától, Ester Laufertől származó információk szerint szívelégtelenségben halt meg.

Josef Laufer

Josef Laufer anyai ágon félig spanyol volt, és Don José Francisco Pérez Rodriguez de Montagnes de Laufer néven született. Apja, az orvos Maxim Laufer szlovák származású volt, Váhovce községben született. Irena Griefová Nagymihályból származott, és jelmeztervezőként dolgozott számos cseh, majd külföldi színháznak. Közel háromszáz produkcióhoz készített jelmezeket. Olyan filmekben láthatja a közönség a munkásságát, mint A szűz és a szörnyeteg, A Karlštejni éjszaka, Světáci, A porcelánlányok, A kárpáti kastély titka.

(sarm. Pluska)

Josef Laufer
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?