Oliver Andrásy a legnagyobb válságáról és felesége súlyos betegségéről mesél

2

Oliver Andrásy (66) humorista a monarchia hagyományát táplálja, amennyire csak tudja. Tagja a Szent György Lovagrendnek, tartja a kapcsolatot Karl von Habsburggal, és ha belépünk villájába az A betűs kapun, a belső tér inkább egy kastélyra emlékeztet. Hasonlóan járt el házasságának kerek évfordulóján is, a családi ünnepségre egy Pozsony melletti pálfalvi kastélyt választott. 

Ő és Danka, aki egy orvos, 40 éve kitartanak egymás mellett, bár soha nem terveztek összeházasodni. Egymás mellett nemcsak a hírnév, hanem egy nehéz időszakot is átéltek, amikor a felesége rákos lett.

Mire Andrásyék összeházasodtak, már három éve jártak. 

„És azt kell mondanom, hogy amióta házasok vagyunk, sokkal jobb a helyzet. A legtöbbször a pároknak fordítva megy” 

– lelkendezik Oliver. 

Azt mondja, neki és a feleségének csak egy válságuk volt, és az még a házasságkötésük előtt volt. 

„Azt mondtuk egymásnak: Valami még mindig nem működik, csessze meg, és szakítsunk. Valami mindig is zavart Dankával kapcsolatban”. 

Az ifjú Oliver akkoriban egy felszínes időszakot élt át. 

„Zavarta például az öltözködésem. Szerettem a romantikus dolgokat, a csipkeblúzokat” 

– meséli évtizedekkel később Andrásy felesége. „Azt kell mondani, hogy ma jobban néz ki, mint akkor” - nevet a férje, és nem is tiltakozik a felesége.

 „Ez igaz. Olivérnek van stílusérzéke. Bármit vesz nekem, vagy mondja, hogy veszünk, mindig telitalálat. Legutóbb egy új kabáttal jöttem haza, úgyhogy beült a kocsiba, és megint elmentünk a boltba. Ott háromszoros áron választott, de sokkal jobbat” 

– emlékszik vissza.

A szakítás után világossá vált, hogy nem tudnak egymás nélkül lenni. „Danka a Szlovák Tudományos Akadémián dolgozott, én pedig a rádióban. Még mindig azt mondogattam magamnak: 

Ő nem létezik, haza kell menned, nem fogod követni őt! Folyton ezt ismételgettem magamban, és egyszer csak az akadémia kapujában találtam magam. Nem vagyok egy rendkívül érzelmes ember, de amikor megláttam őt, nagyon sírtam. Ő is sírt, megöleltük egymást, és onnantól kezdve teljesen megváltozott minden. Hirtelen semmi sem zavart, más emberré vált a szememben. Hamarosan eljegyeztük egymást.”

Az esküvőjüket egy pozsonyi hotelben tartották. A hagyományokat és hóbortokat, beleértve a menyasszonyrablást is elkerülték.

(plus7dní-pluska)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?