A Szőrös Kő Budapesten

Budapest. Szeptember huszonhatodikán a Petőfi Irodalmi Múzeum vendége volt a Szőrös Kő irodalmi és művészeti folyóirat.
Az estet, melyre az intézmény könyvtárában került sor, Havas Judit előadóművész nyitotta meg. A megnyitót az Érsekújvárban élő költő-műfordító, Rožno Jitka Emlékekbe burkolózva performance-a követte.

Budapest. Szeptember huszonhatodikán a Petőfi Irodalmi Múzeum vendége volt a Szőrös Kő irodalmi és művészeti folyóirat.

Az estet, melyre az intézmény könyvtárában került sor, Havas Judit előadóművész nyitotta meg. A megnyitót az Érsekújvárban élő költő-műfordító, Rožno Jitka Emlékekbe burkolózva performance-a követte. Kocur László, a Szőrös Kő Gondolatnyi csend kritika-tanulmány rovatának vezetője A radikális eklektika védelmében – vagy nem címmel tartott előadást, melyben rámutatott: fiatalságával, fiatalosságával a lap ugyan az irodalmi progresszió letéteményese lehet, de nem biztos, hogy az eklektikus szerkesztési koncepció hosszú távon hatékonyan működtethető. Kocur előadása után Balázs F. Attila, a lapot megjelentető AB-Art Kiadó tulajdonosa ismertette a kiadó tevékenységét, terveit. Ezt követően a lap szerzői olvastak fel műveikből. Haraszti Ágnes, a Debreceni Egyetem hallgatója – tavaly középiskolásként a Diák Vers- és Prózaíró Verseny győztese – az Őszinte legyek munkacímet viselő kéziratának verseiből olvasott fel. Fehér Kriszta a közelmúltban megjelent Ünneprontás című kötetének versvilágába vezette be a hallgatóságot, majd Németh Zoltán Madách-díjas kritikus, költő mutatkozott be, ezúttal prózaíróként, s úgy tűnt, meghökkentette a közönséget bizarr novellájával, melynek középpontjában – már ha van Németh szövegeinek középpontja – a test és az én integritása állt. A felolvasóestet Haraszti Mária, a kiadó művészeti vezetője zárta, aki Mályvák és madarak című kötetéből olvasott fel, majd vázolta a Szőrös Kő jövőbeni szerkesztési elveit. (kl)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?