Magyarország: 45 százalék választást sürget

Budapest |

<p>Az összes megkérdezett 45 százaléka, a Fidesz-szavazóknak pedig 83 százaléka szerint egy előre hozott választás kiírása lenne a legjobb megoldás a jelenlegi politikai helyzetben - derül ki a Századvég és a Forsense közös kutatásából.</p>

A felmérés szerint viszonylag magas, 19 százalékos az MSZP kisebbségi kormányzásának a támogatottsága, a koalíció helyreállását a megkérdezettek 20 százaléka támogatta, vagyis a felmérésben résztevők 39 százaléka azt szeretné, ha az MSZP kormányozna tovább. Ezzel egy időben rekordszintre - 42 százalékra - nőtt azok aránya, akik a jelenlegi pártoktól független harmadik erőt látnának szívesen kormányon.
Azok közül, akik egy MSZP vezette kormányt támogatnának, 27 százaléknyian voltak azok, akik a kabinet élén Gyurcsány Ferencet látnák szívesebben, és 12 százaléknyian voltak azok, akik úgy vélik, jobb lenne, ha új miniszterelnök irányítaná a kormányt, legyen az akár kisebbségi, akár koalíciós.
A megkérdezettek 48 százaléka szerint az MSZP képes 2010-ig önállóan kormányozni, és 41 százalékuk vélekedik ezzel ellentétesen. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?