Két százalékkal nőtt az akut légúti megbetegedésben szenvedők száma

váróterem k

Az előző héthez képest 2023 hetedik hetében két százalékkal nőtt az akut légúti megbetegedések száma. Az influenza és az influenzaszerű megbetegedések előfordulásának 1,2 százalékos növekedését regisztrálták – tájékoztatott a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ).

A járványügyi szakemberek 54 558 légúti megbetegedést jelentettek a héten, a legtöbbet Pozsony megyéből, a legkevesebbet Besztercebánya megyéből. A legtöbb beteg az öt év alatti gyerekek között van. A betegség lefolyása 1712 páciensnél járt szövődménnyel.

6112 influenzaszerű megbetegedést regisztráltak, ami az összes fertőzés 11,2 százaléka. A legtöbb fertőzöttet Nagyszombat megyében, a legkevesebbet Pozsony megyében regisztrálták. Az influenza is főleg az öt év alatti gyerekek között terjed.

A hatodik héten összesen 55 oktatási intézményt: 27 óvodát, 27 alapiskolát és egy középiskolát kellett bezárni a járvány miatt.

Eperjes megyéből egy súlyos akut légúti megbetegedést jelentettek a vizsgált időszakban. Az influenzaszezon kezdete óta összesen 103 súlyos esetet regisztráltak, hat beteg belehalt a betegségbe.

PCR-teszteléssel összesen 553 Covid-19-fertőzöttet találtak, ami 16,9 százalékkal több, mint az előző héten. Antigénteszteléssel 714 fertőzöttet azonosítottak, 34,2 százalékkal többet, mint az előző héten.

Februárban a 65 évnél idősebbek körében találták a legtöbb Covid-fertőzöttet. 316 beteg szorul kórházi kezelésre. Eddig összesen 20 999 személy hunyt el a betegségben. Az év eleje óta Kassa megyében regisztrálták a legtöbb megbetegedést, a legkevesebbet Zsolna megyében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?