Hűséget kellett esküdniük Kim Dzsongün iránt az észak-koreaiaknak

Kim Dzsong Un

Kim Dzsongün észak-koreai vezető iránti hűségesküre kötelezték az észak-koreaiakat, Kim hatalomra kerülése óta először - közölte egy dél-koreai kutatóintézet hétfőn.

A szöuli székhelyű Dél és Észak Fejlődés Intézete (SAND) szerint, amely fényképeket is közzétett az eskütételi ünnepségről, a fogadalmakat feltehetően még Kim január 8-i, negyvenedik születésnapja alkalmával tették.

Észak-Korea hivatalosan sosem erősítette meg Kim pontos születési dátumát - erről csupán feltételezések születtek -, mindazonáltal az ehhez hasonló korábbi eskütételi ünnepségeket mind a korábbi vezetők születésnapján rendezték.

 "Kim Dzsongün azon választása, hogy hűségeskü-ceremóniát tartson a negyvenedik születésnapján, miközben megkezdte tizenharmadik hatalomban töltött évét, egyfajta politikai magabiztosság felé tett lépést jelez, amellyel eltér elődjeinek megközelítésétől" - áll a SAND elemzésében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?