Újabb Hedvig-ellenes videó volt a neten

Nyitra/Pozsony |

<p>Malina Hedviget gyalázó dal felvételét tette fel valaki augusztus 13-án a YouTube videómegosztó portálra. Ez már a második eset, hogy a világhálón gyalázzák a két éve megtámadott fiatal nőt – idén januárban egy lőgyakorlaton készült felvételen a róla „elnevezett” célpontra lőttek.</p>

A nagy valószínűséggel valamelyik neonáci zenekar által rögzített dalban vulgáris kifejezésekkel illetik: hazug p..nek nevezik a lányt, s arról énekelnek, hogy jobban tenné, ha elbujdosna. A refrén nyers fordításban így hangzik: „Hedvig, nem tudod mit beszélsz, a zsaruk előtt nem tudod megvédeni magad. Senki nem fog itt már hinni neked. Olyan emberek fizettek le, akiket agyon kellene ütni.” Az agyonütésre buzdító soroknál Csáky Pál, Bugár Béla, Duray Miklós, Simon Zsolt, Gál Gábor MKP-politikusok, valamint Roman Kvasnica ügyvéd képe látható, egyébként a felvételt Malina Hedvig régi fotóival, valamint a belügyminiszterről és az országos rendőrfőkapitányról készült képekkel illusztrálták. Az egyik fotón, amelyen Robert Kaliňák belügyminiszter Hedvig blúzát tartja, azt írták a ruhadarabra: „Hedvig macskákat zabál.” Abban a részben, ahol a zenekar arról énekel, hogy ártatlan fiúkat akarnak megbüntetni, az egyik támadó fantomképére hasonlító Marcel Grzyb jelenik meg, akit a főügyészségen is kihallgattak az ügyben.
Az országos rendőr-főkapitányságon lapunktól szereztek tudomást a felvételről, és azt mondták, szakértők elemzik. Lapzártáig csak annyit tudtak megállapítani, hogy amerikai szerverről került a világhálóra. Az MKP sajtónyilatkozatban ítélte el a történteket, és felhívta a figyelmet arra, hogy a közszereplők gyűlöletkeltő megnyilvánulásai bátorítják az ilyen kisebbségellenes csoportokat. „Ennek a videoklippnek a megtekintése után minden politikusnak el kellene gondolkoznia azon, hová vezet a magyarellenes politikai propaganda. Felszólítjuk a főügyészt és a Szlovák Köztársaság kormányát, hogy kutassák fel és törvényesen vonják felelősségre az elkövetőket” – áll az MKP állásfoglalásában. Roman Kvasnica lapunknak azt mondta, szégyenteljes és elítélendő dolognak tartja, hogy valakik ilyen módon mocskolódnak a világhálón. „Nem örülök, ha a fényképem megjelenik a kivégzésre ítéltek között, ugyanakkor azt gondolom, ez a felvétel a készítőket minősíti. Sem túlbecsülni, sem alábecsülni nem szabad az ilyen jelenségeket, remélem az igazságszolgáltatási szervek ezúttal helyesen járnak el” – fogalmazott Kvasnica. Žák-Malina Hedvig megkeresésünkre azt mondta, nem nézte meg a felvételt, és nem is fogja – rég túl van azon, hogy ilyen hiábavalóságokkal foglalkozzon. (Vrabec Mária)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?