Szlovákia-szerte több mint 1100 bombafenyegetést vizsgál a rendőrség

rendőrség kk

Délután egy óráig 995, szlovákiai iskolát érintő bombafenyegetést vizsgál a rendőrség. Emellett 110 bankot, valamint 40 elektrotechnikai üzletet érintő fenyegetést is regisztráltak – tájékoztatott a rendőrség a közösségi hálón.

Amint arról korábban beszámoltunk, kedd reggel az ország több oktatási intézménye, Pozsony megye 84, Trencsén megye 111, Nyitra megye 207, Nagyszombat megye 105, Eperjes megye 125, Kassa megye 107, Besztercebánya megye 62 és Zsolna megye 194 iskolája kapott bombával fenyegető üzenetet. Az érintett iskolák épületeit jelenleg is ellenőrzik a rendőrök.

A Markíza úgy tudja, az iskolák mellett a pöstyéni Tesco szupermarketet és a NAY üzleteit is átvizsgálják, miután a varannói (Vranov nad Topľou) ügyfélszolgálat egy e-mailt kapott, amelyben arról írtak, hogy az üzletek egyikében bombát rejtettek el. 

A rendőrség arról biztosított, hogy a fenyegetéssel összefüggésben több intézkedést is foganatosított, a vizsgálatba a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) egységei, valamint további rendőrségi egységek, tűzszerészek, kutyás rendőrök és a kerületi igazgatóságok egységei is bekapcsolódtak. Az e-mail forrásának felderítésébe további biztonsági szolgálatok, valamint külföldi partnerek is részt vesznek.

A Markíza arról ír, hogy a fenyegető e-mail-üzenetet szlovák nyelven, orosz e-mail címről írták. A halálos fenyegetést tartalmazó névtelen üzenetben az iszlám vallást és Allahot említik. 

A kedd reggel szétküldött üzenet szövege, amelyet Szlovákia-szerte több iskola is megkapott, nem egyezik meg azzal a pénteki üzenettel, amit Pozsony megye több mint 120 iskolája kapott. Mindkét esetben terrorcselekmény különösen súlyos bűntette miatt indult eljárás, amiért az elkövető 20-tól 25 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtható.

Névtelen bejelentést követően az Általános Hitelbank (VÚB) fiókjaiban is bombariadót tartottak. A legtöbb bankfiókot az ellenőrzés után már kinyitották.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?