Szlovákia négy speciális aknakereső drónt szállított Ukrajnának

katonai dron k

Szlovákia négy speciális, a víz alatti aknák és a fel nem robbant lőszerek felkutatására tervezett drónt szállított Ukrajnának. A külügyminisztérium kommunikációs osztálya arról tájékoztatta a TASR hírügynökséget, hogy Szlovákia folytatja az Ukrajnának szánt humanitárius segítségnyújtást.

A minisztérium közölte, Ukrajna szlovákiai nagykövetsége tavaly 750 ezer euró pénzügyi hozzájárulást nyújtott két Božena aknamentesítő rendszer megvásárlására Herszon régiónak. Ezek átadását és a csapat kiképzését szeptemberre tervezik. A hozzájárulás keretében négy speciális, a víz alatti aknák és a fel nem robbant lőszerek felkutatására alkalmas drónt is leszállították.

A külügyi tárca közölte, hogy Szlovákia ezzel is szeretne hozzájárulni, hogy minél több robbanószerkezetet ártalmatlanná tegyenek, hogy ezzel is felgyorsítsák az ukrajnai vizek megtisztítását. „Ukrajnában egyre nagyobb az igény a humanitárius segítségnyújtásra, ezért konkrét segélyprojektek kidolgozását tervezik. Azokat a tevékenységeket akarjuk támogatni, amelyek hozzájárulnak a lakosság életének védelméhez" – közölte Juraj Blanár (Smer) külügyminiszter.

A tárca ugyanakkor megismételte, hogy Szlovákia a kétoldalú humanitárius segítségnyújtás mellett a nemzetközi közösségen belül továbbra is a nem katonai segítségnyújtásra összpontosít.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?