Procházka bemutatta az Alfát

<p>Szakolca. Radoslav Pro-</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

Kezdeményezéséről a Tanács következő ülésén tárgyalnak. Procházka néhány hónappal ezelőtt jelentette be, hogy lefekteti, szerinte milyen irányban kellene haladniuk a szlovákiai jobbközép politikai erőknek. A szombaton kiosztott dokumentum mottója: „Erős társadalom, egyszerű állam.” A parlamenti képviselő úgy véli, hogy Szlovákia jelenleg rosszul működik, a rendszer erkölcsileg és gazdaságilag is tarthatatlan, gyökeres változásra szorul. Javasolja a járulékok eltörlését, az egészségügyi és szociális ellátást az adókból fedezné és az alkotmányban tiltaná meg a deficites gazdálkodást. Százezer állampolgár közösen kezdeményezhetné a törvények módosítását.

Ján Figeľ pártelnök meglehetősen hűvösen fogadta párttársa kezdeményezését. „Radoslav Procházka is hozzájárulhat a Kereszténydemokrata Mozgalom programjának alakításához” – hangsúlyozta szombati sajtótájékoztatóján Figeľ. Kijelentette, hogy a platform alapító dokumentumát nem olvasta, ugyanakkor cáfolta, hogy támogatná Radoslav Procházka kizárását a KDH-ból. Procházka bírálta a pártprogram készítésének módját, sebességét, szerinte sokkal gyorsabban kellene reagálni az igényekre, mivel szerinte a KDH a politikai jelentéktelenség határán van. Az Alfa legfőbb támogatójaként Anna Záborská, a párt EP-képviselője lépett fel az ülésen, a legélesebb kritikát Ivan Uhliarik, korábbi egészségügyi miniszter fogalmazta meg. Procházka felszólította a KDH vezető testületét, hogy legközelebbi – decemberi vagy januári – ülésén foglaljon állást a platformmal kapcsolatban.

A párt szombaton tárgyalt a közelgő köztársaságielnök-választásról is, nevekkel nem foglalkozott, csak megerősítette, hogy először a jobboldali pártoknál keresnek majd támogatást lehetséges jelöltjüknek. (TASR, SITA, lpj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?