Pellegrini: A memorandum teljes mértékben megfelel a Hlas elképzeléseinek

fico pellegrini danko

Az aláírt memorandum teljes mértékben tükrözi a Hlas prioritásait és megfelel az elképzeléseinek – jelentette ki szerdán Peter Pellegrini, a Hlas elnöke, miután aláírta a Smer és az SNS elnökével a közös kormányalakításról szóló politikai nyilatkozatot. Megerősítette, hogy a Hlas hét minisztériumot fog irányítani.

Pellegrini azt szeretné, ha minél hamarabb felállna az új kormány, amely nem fogja belső ellentétekkel és politikai veszekedésekkel terhelni az országot, hanem első pillanattól kezdve a problémák megoldásával és a hosszú távú célokkal fog foglalkozni. A gyors kormányalakítás érdekében teljes körű együttműködést kér Zuzana Čaputová államfőtől.

„Nincs is rá idő, és nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy olyan kormány alakuljon, amely majd lassan tanulgatja, hogyan kell irányítani az országot, és hosszú hónapokra, vagy akár évekre lenne szüksége ahhoz, hogy kezelje a pártjai közötti szélsőségesen eltérő ideológiai különbségeket. Éppen ezért meggyőződésem szerint helyes döntést hoztunk a koalíciókötéssel kapcsolatban” – mondta Pellegrini. Meggyőződése, hogy nemcsak a memorandum, hanem a kormányprogram is tartalmazni fogja a Hlas választási prioritásait.

A memorandum Pellegrini szerint tiszteletben tartja a választók akaratát is, vagyis azt a tényt, hogy a Smer nyerte a választást. Kiemelte, a megalakuló kormány kötelezi magát, hogy mindent megtesz a lakosság életszínvonalának javításáért, úgy, hogy emellett a gazdasági növekedés magasabb legyen, mint azt a szakértők és a nemzetközi intézetek jelenleg prognosztizálják. Meg akarják őrizni az eddigi szociális vívmányokat, és Pellegrini mindenkit biztosított, hogy nem fog változni az ország külpolitikai irányultsága sem, mert Szlovákia helye az EU-ban és a NATO-ban van. „Mindemellett ezekben a nemzetközi szervezetekben mindig Szlovákia állampolgárainak érdekeit és a nemzetállami érdekeket fogjuk képviselni” – tette hozzá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?