Több mint 1300 iskolában volt bombariadó

rendorseg kp

A rendőrség aktuális, keddi nyilvántartása szerint összesen 1323 iskolában volt bombariadó – tájékoztatott erről a rendőrség a közösségi oldalán.

Mint elmondták, Pozsony megyében 110 iskolát érint az ügy, Trencsén megyében 148-at, Nyitra megyében pedig 232-t. Nagyszombat megyében 119 iskolában van bombariadó, Eperjes megyében 176-ban, Kassa megyében pedig 216-ban. Besztercebánya megyében ez a szám 94, Zsolna megyében pedig 228.        

Délután három óráig további 110 bankfiók és 40 elektrontechnikai szaküzlet kapott fenyegető üzenetet. 

A rendőrség arról biztosított, hogy a fenyegetéssel összefüggésben több intézkedést is foganatosított, a vizsgálatba a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) egységei, valamint további rendőrségi egységek, tűzszerészek, kutyás rendőrök és a kerületi igazgatóságok egységei is bekapcsolódtak. Az e-mail forrásának felderítésébe további biztonsági szolgálatok, valamint külföldi partnerek is részt vesznek.

A fenyegető e-mail-üzeneteket szlovák nyelven, orosz e-mail címről írták. A halálos fenyegetést tartalmazó névtelen üzenetben az iszlám vallást és Allahot említik. 

A kedd reggel szétküldött üzenet szövege, amelyet Szlovákia-szerte több iskola is megkapott, nem egyezik meg azzal a pénteki üzenettel, amit Pozsony megye több mint 120 iskolája kapott. Mindkét esetben terrorcselekmény különösen súlyos bűntette miatt indult eljárás, amiért az elkövető 20-tól 25 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtható.

Névtelen bejelentést követően az Általános Hitelbank (VÚB) fiókjaiban is bombariadót tartottak. A legtöbb bankfiókot az ellenőrzés után már kinyitották.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?