Már 4 millió euró fölött jár az Ukrajna lőszerekkel történő megsegítésével kapcsolatos gyűjtés

uarus

A „Lőszer Ukrajnának – Ha a kormány nem, majd mi küldünk” elnevezésű civil kezdeményezésnek köszönhetően már több mint négymillió euró gyűlt össze.

Több mint 62 ezer adományozó gyűjtötte össze ezt az összeget, a négymillió eurót pontosan 14 nap alatt sikerült összedobniuk a szlovákiai polgároknak.

A szervezők a gyűjtés indításakor bejelentették, hogy a cél az egymillió euró, ennek azonban már a négyszeresénél járnak.

A pénzből lőszereket vásárolnak Ukrajnának. A kezdeményezést azt követően indították el, hogy Robert Fico (Smer) kormánya nem csatlakozott ahhoz az akcióhoz, amely révén húsz ország katonai segítséget kíván nyújtani az orosz hadsereg által megtámadott keleti szomszédunknak.

Az ukrán katonák egyenesen a frontról mondtak köszönetet az adományozóknak.

(markíza)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?