KDH: A kormány nem tartja be az ígéreteit, nem kínál megoldásokat, nem hoz békét

Milan Majerský

A választás előtt békét és konstruktív megoldásokat ígért a kormány, ehelyett azonban veszekedéseket, káoszt, és tüntetőkkel teli tereket látunk – mondta a kormány első 100 napjának értékelése során Milan Majerský, a KDH elnöke.

„A hivatalba lépő kormány azt ígérte nekünk, hogy nem lesz többé káosz a parlamentben, az országban és a kormányban. Nyugalmat és konstruktív megoldásokat ígértek, ehelyett veszekedések vannak. Száz nap sem telt el, de semmit sem látunk azokból a megoldásokból, amelyekről a kormány a kampány során beszélt" - mondta Majerský. Hozzátette, az országban uralkodó káosz a kormány politizálásának eredménye. Rámutatott a Büntető törvénykönyv „szégyenletes" módosítására is.

A kereszténydemokrata mozgalom képviselői bírálták a kormány konkrét lépéseit, és az egyes tárcák intézkedéseit is. Jozef Hajko rámutatott a már elfogadott idei költségvetésre, amely szerinte az ország eladósodásához fog vezetni. Azt is kifogásolta, hogy a kormány nem állt elő olyan intézkedésekkel, amelyek hozzájárulnának a gazdaság növekedéséhez. František Majerský azt vetette a kormány szemére, hogy nem foglalkozik az egészségüggyel. Rámutatott, hogy nem választották le a politikát az egészségügyről, és még mindig nem világos, hogy mi lesz a helyreállítási terv projektjeivel. Hozzátette, a munkaerőhiány problémájával sem foglalkozik a kormány. Igor Janckulík egyebek között azt kifogásolta, hogy a közlekedési minisztérium kevés pénzt különített el a hidak javítására, pedig ezt prioritásként jelölte meg a kormány. Ján Horecký viszont nagyra értékelte, hogy az oktatási minisztérium odafigyel az oktatási törvény küszöbön álló módosítására. Kifogásolta azonban, hogy elhanyagolta a prioritásokat, és olyan dolgokkal foglalkozik, amelyekkel nem kellene.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?